Persberichten

Lancering ESAB-WPQR-database voor ultiem gemak. Wie levert WPS’en ? 30 jun 2014

Lancering ESAB-WPQR-database voor ultiem gemak. Wie levert WPS’en ?

 

Het is zover : 1 juli, de staal-CE op staalconstructie en staalproducten is definitief van kracht.

 

Bent u al helemaal klaar ?. Esab.lasmachinedirect.nl heeft de laatste maanden veel klanten

geholpen met de organisatie normering EN-1090 voor de CE. Esab.lasmachinedirect.nl voorziet haar klanten van gratis advies en verwijzing naar goede en goedkope externe lascoördinators, opleiders voor de lassers, lasmachines keuringsbedrijven, leveranciers van handige en eenvoudige organisatie handboeken.

 

De EN-1090 moet simpel en goedkoop worden geïmplementeerd; ligt niet voor de hand, wel bij Esab.lasmachinedirect.nl.

 

Alhoewel de EN-1090 dit niet expliciet voorschrijft, is er een systeem ontstaan met betrekking tot het lasproces met lastermen als LMK / WPQR , LMB / WPS en LK / WPQ

Ingewikkelde termen voor, in wezen, simpele dingen waar de meeste ondernemers zich amper mee bezig houden en dat moeten ze ook niet doen.

 

Esab.lasmachinedirect.nl lanceert 1 juli 2014 hun WPQR-database ofwel lasmethode informatiebank . Esab levert als een van de weinige fabrikanten een compleet gamma aan lasproducten; van lastoevoegmateriaal en lasmachine tot persoonlijke lasbescherming en laswerkplaats inrichting.

De WPQR staat voor Welding Procedure Qualification Record is in het Nederlands een LMK ofwel een Las Methode Kwalificatie. Deze WPQR is feitelijk een uitgebreide WPS; een gekwalificeerde WPS met relevant ondersteunende gegevens waarop uw bedrijf kan vertrouwen en u dus veel werk en tijd bespaart.     

 

Lancering ESAB-WPQR-database ( LMK-database) is een enorm gemak en bespaart veel tijd en geld. Een ieder maar ook zeker de gebruiker van Esab lasproducten heeft zeer veel voordeel van deze WPOR-database.

 

Voor de bedrijven die nog niet helemaal gereed zijn voor de CE, biedt Esab.lasmachinedirect.nl tijdens de normaliter slappe vakantieperiodes in juli de lasmachinekeuring EN-50504 aan voor extra scherpe prijzen; zodat de klant geen verlet heeft en na de vakantie fully up-to-date kan starten aan de nieuwe lastoekomst.

 

ESAB-WPQR-database is en1090-zegen. Mede mogelijk gemaakt door Esab.lasmachinedirect.nl

Rubrieken