Persberichten

Linde Gas: interactieve CD rondom Speciale Gassen 15 okt 2009

Linde Gas: interactieve CD rondom Speciale Gassen
Als eerste leverancier op het gebied van speciale gassen komt Linde Gas met een interactieve CD op dit gebied, een soort mini-encyclopedie. Een hoogwaardige gadget, vol met digitale info over analysemethoden, gastoepassingen, technische en veiligheidsinformatie, accreditaties, metrologie, documentatie en case studies.
 
In vogelvlucht behandelt dit digitale naslagwerk de voornaamste gassen uit het HiQ-assortiment van de gassenleverancier voor de belangrijkste toepassingen, waaronder ademanalyse, uitlaatgassenmeting, biologische groeicontrole, olfactometrie, lektesten, emissiemeting en calorimetrische controle. Maar ook voor absorptie-, chemieluminiscentie- en infrarood spectrometrie, alsmede gaschromatografie.
 
Onder het hoofdje ‘Metrologie’ bericht Linde Gas over het gebruik van referentiestandaarden van het NMi, NIST en NPL, terwijl onder accreditaties, naast ISO 17025, nader wordt ingegaan op ISO Guide 34 en ISO 6141 en 6142.
 
Uitgebreid en heel toegankelijk zijn bijvoorbeeld het uitgebreide zoekregister, de conversietabellen, het overzicht met aansluitingen van cilinders voor speciale gassen, de fysische gegevens en informatie over de verdraagbaarheid van materialen voor de meeste speciale gassen.
Op het gebied van veiligheid levert de CD niet alleen veiligheidsinformatiebladen voor het belangrijkste deel van het assortiment, maar wordt ook ingegaan op identificatie van gevaarlijke stoffen, de REACH-wetgeving en hoe Linde Gas omgaat met Product Stewardship.
 
Geïnteresseerden in de CD kunnen deze opvragen bij de HiQ Desk van Linde Gas, telefoon
+31 (0) 313 490 440, of per mail op hiq.lg.nl@linde.com

Rubrieken