Persberichten

Linde Gas verbreedt spectrum aan hervulbare 1-liter cilinders 18 mei 2010

Linde Gas verbreedt spectrum aan hervulbare 1-liter cilinders

ECOCYL© luidt de naam die Linde Gas een aantal jaren geleden gaf aan een door haar ontwikkeld concept voor kleinschalig gebruik van gassen: een hervulbare hogedruk cilinder met een waterinhoud van slechts één liter. Met als belangrijkste kenmerk een binnen een stevige kunststof kap geïntegreerde afsluiter met druk- en/of flowregelaar.  

Als eerste werd de ECOCYL© RSH geïntroduceerd. Er bleek opvallend veel belangstelling voor. Dit type is geschikt voor een breed scala aan enkelvoudige gassen, maar ook voor gasmengsels met corrosieve en/of niet-corrosieve componenten. Eén van de vele toepassingen ervan is het kalibreren en controleren van vaste en mobiele gasdetectoren op de werkplek, zowel binnen als buiten, onder andere op (petro)chemische plants.  
 
Het ECOCYL© conceptleidde al snel tot de behoefte aan een versie voor tot vloeistof verdichte gassen als zwavelwaterstof, chloorwaterstof, ammoniak, maar ook voor koolwaterstoffen als ethaan en propaan. Daarom werden er voor deze gassen onlangs  door Linde Gas twee types aan dit specifieke assortiment toegevoegd: de ECOCYL© VAH en VSH.
 
De ECOCYL© VAH is specifiek geschikt voor het gebruik van zure gassen, de ECOCYL© VSH voor basische gassen. Beide types zijn uitgevoerd met een slangtule-aansluiting en voorzien van een afsluiter die een nauwkeurig instelbare flow mogelijk maakt. Vooral bij proefopstellingen in chemische laboratoria, waarbij reactieve gassen gebruikt worden voor syntheses, vormen deze types een interessante optie.
 
De meest recente uitbreiding betreft de ECOCYL© OSQ, een onderdrukversie van de ECOCYL© RSH, die speciaal geschikt is gemaakt voor analysesystemen met een ingebouwde pomp, die werken volgens het ‘flow-on-demand’-principe. Overdruk zou deze systemen beschadigen, maar met dit type cilinder is dat uitgesloten. De OSQ wordt standaard geleverd met een snelkoppelaansluiting.
 
Voor meer informatie over de gebruiksmogelijkheden van de 1-liter cilinders van ECOCYL© neemt u contact op met de HiQ Desk van Linde Gas Benelux, tel. +31 (0) 313 490 440, of via email: hiq.lg.nl@linde.com.

Rubrieken