Persberichten

Low-Cost-Robotica: een complete robotarm voor slechts 5.000 Euro 31 mei 2017

Low-Cost-Robotica: een complete robotarm voor slechts 5.000 Euro
Stel zelf uw robot samen met de robolink designer van igus (igus B.V.)

Eenvoudig configureren en voordelig automatiseren – tijdens de Hannover Messe heeft motion plastics specialist igus nieuwe robolink componenten voor maatwerk robotica-oplossingen gepresenteerd. Naast complete robotarmen, een geoptimaliseerd design voor nog meer bewegingsvrijheid, een verbeterde stabiliteit en een uitvoering geschikt voor werklasten tot 8 kilogram, introduceert igus nu ook de 'robolink designer', waarmee gebruikers eenvoudig en in een mum van tijd, zelf een robotarm kunnen samenstellen.

Met het robolink productassortiment, heeft igus zichzelf als doel gesteld voordelige componenten aan te bieden, gemaakt van smeermiddel- en onderhoudsvrij kunststof waarmee gebruikers zelf naar wens systemen kunnen samenstellen, gebruik makend van een breed scala aan beschikbare overbrengingen, motoren en elementen of op maat met zelf samengestelde componenten. De robolink systemen zijn ook als compleet systeem verkrijgbaar. Tijdens de Hannover Messe in April dit jaar presenteerde igus een nieuwe 5-assige robot-kit welke ook als voorgemonteerde plug-and-play robotarm leverbaar is. De plug-and-play robotarm, die nog meer bewegingsvrijheid en stabiliteit biedt, werd werkend op de beurstand van igus gedemonstreerd.

igus biedt deze oplossing nu voordelig aan, met 4 of 5 DOF (degrees of freedom) in twee verschillende maatvoeringen. "Met deze oplossingen, voorzien we gebruikers van producten van industriële kwaliteit, die we hebben getest in ons eigen laboratorium en zelfs hebben toegepast voor pick-and-place taken binnen onze eigen productiefaciliteiten," legt Martin Raak, Product Manager robolink bij igus uit. "De grootste plug-and-play uitvoering van de nieuwe robolink, geschikt voor werklasten tot maximaal 8 kilogram is bij 1 stuks leverbaar voor € 3.200 en inclusief low-cost besturingssysteem al voor € 5.000." Optioneel hier is bijvoorbeeld een besturingssysteem van Commonplace Robotics (CPR). Deze is uitgerust met eenvoudig  te bedienen software, welke gebruikt kan worden voor het besturen van de robolink D robotarmen met 4 of 5 DOF, waarbij slechts nog een externe computer benodigd is voor de installatie. Zelfs de kleinere versie van de robolink D robotarm met een maximale werklast van 4 kilogram kan eenvoudig razendsnelle handling-taken uitvoeren met belastingen tot 500 gram.

Online robots configureren

Met de nieuwe 'robolink designer', selecteren klanten stap voor stap specifieke componenten middels een intuïtieve CAD-interface, waarmee ze hun robolink snel en eenvoudig kunnen configureren. "De armlengte is variabel, zodat de robot kan worden aangepast aan het betreffende werkgebied", legt Martin Raak uit. "De software kan ook op een tablet gebruikt worden, waardoor o.a. een visuele bewegingssimulatie van de roterende verbindingen mogelijk is." Na configuratie, wordt er automatisch een onderdelenlijst en een directe aanvraag naar igus opgesteld.

Meer informatie vindt u op de robolink-website.

Rubrieken