Persberichten

Maak snel en voordelig een haakse aansluiting van uw rechte connector 19 apr 2017

Maak snel en voordelig een haakse aansluiting van uw rechte connector
Bevestig de connector, buig de kabel, fixeer deze en hij is klaar voor gebruik: met de nieuwe ibow, kunnen kabels eenvoudig haaks geïnstalleerd worden en bespaart u ruimte in slechts enkele stappen. (Bron: igus B.V.)

Motion plastics specialist igus heeft de ibow ontwikkeld voor het snel en eenvoudig haaks maken van connectoren. De haakse adapter kan worden geïnstalleerd tijdens montage of achteraf bij bestaande installaties. Om de operationele betrouwbaarheid te waarborgen, hoeft de connector niet van de kabel losgekoppeld te worden. De ibow reduceert uw plannings- en levertijden evenals de montage- en opslagkosten.

Plaats de ibow, buig de kabel, bevestig de kabelbinder en de connector is klaar voor gebruik! In slechts enkele stappen kan de ibow van igus worden gebruikt voor het haaks bevestigen van kabels met een standaard rechte connector en zo ruimte besparen. Met dit eenvoudige spuitgiet-onderdeel, maakt igus een flexibele kabelaansluiting op een machine mogelijk, waarbij de aansluithoek vrij kan worden gekozen. "Met het gebruik van de ibow, kunnen de kabels net zo gemakkelijk op machines worden aangesloten als zonder de adapter," legt Christian Stremlau, hoofd van de readychain/readycable divisie bij igus uit. "Klanten hebben hiervoor geen speciaal getraind personeel nodig en realiseren tweemaal een kostenbesparing, omdat ze slechts één connectortype nodig hebben en daar komt nog bij dat rechte connectoren en de confectionering hiervan aanzienlijk goedkoper zijn dan in het geval van haakse connectoren." Gebruikers kunnen ook dezelfde connectortypen toepassen op de geconfectioneerde kabels die ze bij igus afnemen en zo later de beste aansluithoek op de machine te bepalen met behulp van de ibow. Dit bespaart u proces- en opslagkosten en elimineert bovendien fouten.

Sneller en veiliger in gebruik

Door het gebruik van de voordelige ibow, hoeft de connector niet van de kabel verwijderd te worden, hetgeen niet alleen tijd bespaart maar ook veiliger is. Zodra de kabelconnector in de ibow adapter is bevestigd en haaks is gemaakt, moet deze met een kabelbinder gefixeerd worden. Op deze manier kan de ibow indien nodig, ook later weer verwijderd worden. Afhankelijk van de wensen van de klant, levert igus de ibow als los onderdeel of als component van een geconfectioneerde kabel en/of een volledig voorgemonteerd kabelrups-systeem. De ibow is kleurcodeerbaar en kan van opschrift worden voorzien.

Meer informatie en een gratis sample vindt u hier.

Rubrieken