Persberichten

Magnetische veiligheidschakelaars - Maximale vrijheid bij de installatie (PSENmag) 03 nov 2009

Magnetische veiligheidschakelaars - Maximale vrijheid bij de installatie (PSENmag)
PSENmag
Pilz – Vianen, aanbieder van totaal oplossingen op gebied van industriële automatisering brengt diverse nieuwe en vernieuwde producten op gebied van sensoren en veiligheidschakelaars op de markt zoals oa.: 
 
Contactloze, magnetische PSENmag veiligheidsschakelaars gebruikt u wanneer volgens de risicoanalyse een hoge veiligheidscategorie is voorgeschreven, ernstige vervuilingen optreden of strenge hygiënische voorschriften moeten worden nageleefd.
Contactloze, magnetische veiligheidsschakelaars zijn geschikt voor zowel de standbewaking van beweegbare afschermingen als voor positiebewaking.
In toepassingen waarin precieze hekgeleiding moeilijk is, machinehekken aan hoge trillingen blootstaan of grotere toleranties bij het dichtrijden nodig zijn, vormen PSENmag veiligheidsschakelaars de juiste keuze.
Tijdens het proces zorgen zij ervoor dat de machine blijft draaien zolang het hek gesloten is en de veilige positie behouden blijft. Als de beweegbare, scheidende afscherming wordt geopend, wordt uw machine met behulp van de Pilz verwerkingseenheid snel uitgeschakeld. Alles bij elkaar krijgt u daarmee van één producent een veilige, goedgekeurde totaaloplossing voor uw behoeften.
PSENmag zijn ongevoelig voor trillen of zwaaien van beveiligingshekken. Daardoor zijn ze bijzonder geschikt voor niet exact geleide veiligheidsvoorzieningen.
Technische kenmerken:
* Magnetisch werkprincipe 
* Goedgekeurd voor veilige toepassing t/m categorie 4 volgens EN 954-1
* Ook verkrijgbaar in uitvoering met goedkeuring voor gebruik in een explosieve omgeving    volgens de   * ATEX-richtlijn
* Schakelafstanden Sin van 3 tot 8 mm
* Geschikt voor serieschakeling
* Rechthoekig of rond formaat
* Beschermingsgraad IP65 en IP67
* Met en zonder LED
* 4-pol. M8 connector (male)
* Ook als versie met vaste kabel verkrijgbaar
* Goedkeuring met alle Pilz verwerkingseenheden
 
 

Rubrieken