Persberichten

magsnap - Magneten houden de kabelrups in het gareel 05 jan 2015

magsnap - Magneten houden de kabelrups in het gareel
Magnetische clips worden aangebracht om zo het heen en weer zwaaien van de kabelrups te voorkomen. (Bron: igus)

De clips kunnen ook bij bestaande kabelrups-systemen nog eenvoudig en snel worden gemonteerd.

Tal van innovatieve producten van igus® worden ontwikkeld op basis van concrete individuele wensen en vanuit de samenwerking met de klant. De nieuwe “magsnap” magnetische adapter voor kabelrupsen is daarvan een goed voorbeeld. Het betreft een kleine magnetische adapter die gewoon op de dwarsverbinders van kabelrupsen worden geklikt. Daardoor ontstaan nieuwe mogelijkheden bij hangende toepassingen of verticale cirkelbewegingen.

Ter ondersteuning van hangende kabelrupsen met lange verplaatsingswegen heeft igus het nieuwe product 'magsnap' ontwikkeld. Kleine magnetische clips worden op de kabelrups aangebracht om zo de baan van een metalen constructiedeel te volgen en het heen en weer zwaaien van de kabelrups te voorkomen. Op deze wijze hoeft geen complete geleidegoot te worden gemonteerd en wordt een besparing gerealiseerd op gewicht, montagewerkzaamheden en totale kosten. "magsnap kan ook bij bestaande systemen snel en probleemloos worden aangebracht omdat de clips op de igus standaard dwarsverbinders passen", verklaart Mark van de Waal, Product Manager kabelrupsen bij igus® B.V.. "Op iedere vijfde dwarsverbinder van een kabelrups worden gewoon twee kleine magnetische adapters geklikt." Al naargelang het vulgewicht van de kabelrups kunnen ook nog andere dwarsverbinders met clips worden uitgerust.

Rustige loop in de meest uiteenlopende toepassingen

Mogelijke toepassingsgebieden bijvoorbeeld bij automatische magazijn bedienings systemen, kraantoepassingen met hangende kabelrupsen of volautomatische parkeergarages. Om te veel geleuid te vermijden is iedere magsnap-clip uitgerust met dempingselementen, zodat het rolgeluid door de magnetische hechting aan het metaal gereduceerd wordt. magsnap is eveneens geschikt bij toepassingen met staande cirkelbewegingen, waarbij de kabelrups in een behuizing draait (zogenaamde RBR-toepassingen). Hier zorgen de magneetclips ervoor dat de kabelrups in de buitenradius aan de behuizing wordt gehouden, waardoor een eenvoudigere geleidingsconstructie mogelijk is.

Voor meer informatie kunt u de igus® website bezoeken: www.igus.nl

Rubrieken