Persberichten

Meetwiel met geïntegreerde pulsgever IR01 24 jul 2015

Meetwiel met geïntegreerde pulsgever IR01

De IR01 pulsgever van Lika Electronic is opgebouwd uit 2 meetwielen met geïntegreerde pulsgever; gekoppeld aan een montagesteun met een verend element. Zodat het meetwiel altijd in contact blijft met het te meten oppervlak. Speciaal ontwikkeld voor het meten van de lengte en positie van transportbanden (conveyers). De IR01 pulsgever zorgt voor een veilige en betrouwbare werking, zelfs onder zware bedrijfsomstandigheden.

De RI01 pulsgever is een complete meetoplossing, geschikt voor het meten van de lengte en positie van transportbanden, conveyers, en eindloze producten, zoals papier, textiel, kunststof folies en nonwovens. TEVEL (Westervoort) is de officiële partner voor Lika Electronic in Nederland en adviseert c.q. levert ook deze nieuwe encoders.

De IR01 pulsgever is opgebouwd uit 2 meetwielen met een rubberen loopvlak (en geïntegreerde pulsgever), gekoppeld aan een montagesteun met een verende zwenkarm. TEVEL heeft de constructie zodanig uitgevoerd, dat voortdurend contact met het meetoppervlak gegarandeerd wordt. Hiermee garandeert  TEVEL een veilige en betrouwbare werking, zelfs onder zware bedrijfsomstandigheden.

De RI01 pulsgever is zodanig ontworpen dat de meetwielen vanaf de onderzijde, tegen het retourpart, van de transportband (conveyer) wordt aangedrukt. De montagesteun is voorzien van sleuven, zodat de aandrukpositie variabel in te stellen is.

De IR01 pulsgever genereert blokgolf signalen (AB0, / AB0) met Push-Pull of Line Driver uitgangen; uitgevoerd met kabel of M12 aansluiting. Resoluties tot 5000  PPR  (=0,06 mm) zijn mogelijk. Optioneel kan TEVEL de meetwielen in meerdere diameters leveren.

Volg TEVEL ook op Linkedin Facebook ,  Twitter    en Google + 

Rubrieken