Persberichten

Met goud bekroonde, vernieuwende energietoevoer concepten 23 jan 2018

Met goud bekroonde, vernieuwende energietoevoer concepten
De vector award voor innovatieve kabelrups-toepassingen beleeft haar 6e verjaardag. Winnaars worden bekend gemaakt op de HMI van 2018. (Bron: igus B.V.)

Soesterberg, 23 januari 2018 - Heeft u zich ooit afgevraagd hoe energie en data veilig de arm van een industriële robot kunnen bereiken? Of hoe het mogelijk is dat STS-kranen in containerhavens jarenlang betrouwbaar kunnen functioneren terwijl ze 24/7 in bedrijf zijn? Of hoe high-speed opnamen over honderden meters overgedragen kunnen worden zonder onderbreking en trilling? Het antwoord op al deze uiteenlopende uitdagingen zijn kabelrups-systemen. Om de meest innovatieve en inventieve toepassingen ter wereld te vinden, vraagt energietoevoer specialist igus iedere twee jaar naar inzendingen voor de vector-award. Het startsignaal hiervoor werd gegeven tijdens de Motek beurs in 2017.

Voor de vector award zijn prijzen tot € 5.000 ter beschikking gesteld. De winnaars worden door een deskundige jury geselecteerd, die bestaat uit mensen afkomstig uit de wereld van de wetenschap, specialistische media en verenigingen en wordt uitgereikt tijdensde Hannover Messe 2018. Eenieder die een innovatieve of uitdagende kabelrups-toepassing heeft, wordt hierbij uitgenodigd / uitgedaagd voor deelname aan de vector award, ongeacht uit welke branche hij of zij afkomstig is. "Zelfs vandaag de dag worden nog steeds nieuwe en ongebruikelijke toepassingen ontwikkeld, vaak met hoge snelheden of complex roterende bewegingen," legt Michael Blass uit, afdelingshoofd kabelrups-systemen bij igus. "De wedstrijd is tevens een unieke mogelijkheid voor ons om het maximale kunnen van onze producten te leren kennen."

Gebruikers kunnen zich aanmelden tot 23 februari 2018 en hun ontwerp aan de jury presenteren d.m.v. een korte beschrijving, foto's en/of video's. Kijk voor meer informatie op www.vector-award.eu. Naast de deelnamevoorwaarden, is er ook een overzicht van eerdere winnaars en de grote variëteit aan interessante en inventieve toepassingen sinds het in leven roepen van de vector award in 2008. Het toepassingsbereik loopt uiteen van werkplatforms, vulinstallaties tot aan tandwielslijpmachines en niersteenvergruizers.

 

Rubrieken