Persberichten

Modulaire ribbelslang voldoet aan hoogste cleanroom-klasse 10 jan 2017

Modulaire ribbelslang voldoet aan hoogste cleanroom-klasse
e-skin van igus

Met de e-skin heeft igus een modulaire ribbelslang ontwikkelt, die niet alleen bijzonder eenvoudig te openen is, maar in tegenstelling tot vergelijkbare producten ook vrijdragend toepasbaar is en daarbij ook geschikt is voor de kleinste inbouwruimtes. Hiervoor heeft igus de strenge IPA ISO klasse 1 certificering ontvangen waarmee voor cleanroom-toepassingen de grootst mogelijke zekerheid verkregen wordt.

Van de medische techniek, via de halfgeleiderproductie, lucht- en ruimtevaarttechnologie tot aan nanotechnologie en meettechniek aan toe – in vele industriesectoren is de reinheid van lucht een absolute noodzaak. Elke verontreiniging onder cleanroom-condities heeft een direct schadelijke invloed op het product, het proces en het kost geld. De e-skin van igus biedt hier op het gebied van energietoevoer een oplossing en voorziet installaties betrouwbaar, robuust en flexibel van data, energie en andere media, zonder dat hierdoor wrijvingsdeeltjes in de lucht boven de strikte grensnormen vrijkomen en de ruimte kunnen verontreinigen.

Gesloten constructie en slijtvast voor schone productie

Het verkrijgen van de IPA ISO klasse 1 certificering door het Fraunhofer instituut is mogelijk gemaakt door het slimme ontwerp en het materiaal van de e-skin. De ribbelslang bestaat uit tribologisch geoptimaliseerd slijtvast kunststof, de deelbare boven- en onderschaal kunnen middels een "ritssluitings-principe" eenvoudig tot een volledig gesloten slang met een hoge stof- en waterdichtheid worden samengebouwd. Dit garandeert de cleanroom geschiktheid, net als het snel vullen en plegen van onderhoud aan kabels. De montagevriendelijke e-skin is daarnaast extreem licht, geschikt voor krappe inbouwruimtes, bijvoorbeeld in Pick & Place-toepassingen en in tegenstelling tot andere ribbelslangen, vanwege de materiaalstijfheid, de ribbelcontour en een gedefinieerde buigradius voor korte rijwegen zelfs vrijdragend toepasbaar. Een inwendige verdeling is optioneel verkrijgbaar.

Meer informatie vind u hier.

Rubrieken