Persberichten

Nieuw! Compacte veiligheidsrelais met temperatuurbereik 02 apr 2013

Nieuw! Compacte veiligheidsrelais met temperatuurbereik
Compact veiligheidsrelais PNOZMulti mini

Nieuw!

Compacte veiligheidsrelais (PNOZmulti Mini) met temperatuurbereik

Vianen, 2 april 2013 – Pilz heeft na de succesvolle veiligheidsrelais PNOZmulti haar assortiment aangevuld met een compact veiligheidsrelais met temperatuurbereik.

De PNOZmulti Mini is een compact, configureerbare veiligheidsrelais die meer dan twee veiligheidsfuncties kan bewaken en onafhankelijk is van de gebruikte standaardbesturing.
De PNOZmulti Mini is met zijn breedte van 45 mm zeer compact en lijkt verder sprekend
op de PNOZmulti. Wel is het zo dat de bekende PNOZmulti in sommige gevallen tot wel acht keer uitbreidbaar is en de nieuwe PNOZmulti Mini niet. Als je echter kijkt naar de compactheid van de PNOZmulti Mini is deze erg nuttig, mits de uitbreiding niet nodig is.

Nieuw is de basismodule met temperatuurbereik (PNOZ mm0p-T), onderdeel van de PNOZmulti Mini familie. Deze kan worden ingezet voor een bereik tussen -25 en 60 graden. Temperatuurregulerende maatregelen vervallen zo. Daarnaast is hij bestendig tegen condens en bepaalde schadelijke gassen, wat hem multi-inzetbaar maakt. Deze PNOZ mm0p-T heeft 20 ingangen, waarvan er 8 als standaarduitgang geconfigureerd kunnen worden met de softwaretool PNOZmulti Configurator. Dit kan via chipkaart of USB-poort. Ook heeft de veiligheidsrelais een vervangbaar programmageheugen en bedraagt hij een voedingsspanning van 24 V DC. Tot slot voldoen de basismodulen aan Performance Level (PL) e en Safety Integrity Level (SIL) CL3, net als de betrouwbare PNOZmulti.

De veiligheidsrelais PNOZmulti is al 10 jaar het meest betrouwbare veiligheidsrelais van Pilz.
Mogelijke toepassingsgebieden van de PNOZmulti zijn: algemene installatie- en machinebouw; kuntsstofverwerkingsmachines; lasermachines; verpakkingsmachines; robotcellen; druk- en papierindustrie en in vele andere branches
 

Rubrieken