Persberichten

Nieuwe drivekabels van igus tot wel 70% voordeliger 20 feb 2017

Nieuwe drivekabels van igus tot wel 70% voordeliger
Tot maximaal 70% besparen op proceskosten: de nieuwe CF897 kabel met iguPUR-mantel is hitte- en oliebestendig. (Bron: igus B.V.).

Motion plastics specialist igus heeft haar assortiment met flexibele chainflex-kabels voor werktuigbouwkundige machines verder uitgebreid. Met vier servokabels voor bewegende kabelrups-toepassingen kunnen product- en proceskosten eenvoudig worden verlaagd zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van de kwaliteit.

Met name in de werktuigbouw vormt een hoge beschikbaarheid de basis voor een duurzame concurrentie op de wereldmarkt. Een hoge machine-betrouwbaarheid tegen lage kosten, daarvoor kan de gebruiker bij igus kiezen uit 1.244 kabeltypen en 4.000 geconfectioneerde kabels volgens van 24 fabrikant-standaarden. Op de beurs AMB 2016 toonde igus de bezoekers het nieuwe uitgebreide programma chainflex servokabels voor de werktuigbouw. Al naar gelang van de eisen qua buigradius, rijweglengte of snelheid, heeft de klant de mogelijkheid om uit vier verschillende servokabels voor de werktuigbouwkundige industrie te kiezen  welke gegarandeerd in haar toepassing functioneert.

Servokabels voor veelzijdige taken in een kabelrups

De CF27.D kabels zijn met een minimale buigradius van slechts 7,5 x de kabeldiameter bijzonder geschikt voor toepassing in krappe inbouwruimtes en zeer dynamische toepassingen, bijvoorbeeld in portalen. Deze servokabels combineren een getwiste aderopbouw en een geoptimaliseerde vlechthoek met een onder hoge druk daaromheen geëxtrudeerde ruimtevullende TPE-binnenmantel, welke als stabilisator voor het vlechtwerk dient en bij beweging het vlechtwerk steeds betrouwbaar geleid. De CF27.D-serie beschikt over een zeer slijtvaste, halogeenvrije, vlamvertragende PUR-buitenmantel en is verkrijgbaar in 28 verschillende kabeltypen.

Tijdens de beurs toont igus de uitgebreide CF270.UL.D serie voor alle bewegingen op de machine. Deze combineert een geoptimaliseerde buigbestendige totaalafscherming met een halogeenvrije, zeer slijtvaste PUR-buitenmantel. Met 35 uit voorraad leverbare typen worden hoge prestaties met lage kosten gecombineerd. Met de CF280.UL.H familie wordt het chainflex-programma voor machines tevens uitgebreid met servo-hybride kabels. Voor korte rijwegen in de machinebouw biedt igus daarnaast nog de CF897 kabels aan. Deze chainflex serie is tot wel 70 procent voordeliger ten opzichte van vergelijkbare kabels en combineert een geoptimaliseerde aderopbouw en een buigbestendig vlechtscherm met het in eigen huis ontwikkelde mantelmateriaal, dat speciaal ontwikkeld is voor kabelrupsen die in olierijke omgevingen worden gebruikt.

Als meterwaren of als compleet systeem

Alle chainflex-kabels zijn intensief getest in het 2.750 m² grootte testlaboratorium bij igus, en garanderen een lange, online calculeerbare levensduur. Net als alle chainflex-kabels worden ook de nieuwe varianten op exact de gewenste lengte gemaakt, zonder dat hiervoor extra snijkosten in rekening worden gebracht. De kabels kunnen daarnaast als geconfectioneerde readycable drivekabels of als complete readychain-systemen met bijpassende kabelrupsen al vanaf 1 stuks besteld worden. De 36-maanden garantie verzekerd de gebruiker van een optimale maatwerkoplossing voor de desbetreffende  beweging op de machine.

Meer informatie vind u hier.

Rubrieken