Persberichten

Nieuwe Fresh Food Weegautomaat 02 jul 2009

Nieuwe Fresh Food Weegautomaat
Weeg Automaat met gepatenteerd Fresh Food Profile

De Multipond Weegautomaten kunnen uitgevoerd worden met het nieuwe ‘Fresh Food’ Profiel (gepatenteerd). .
Deze innovatie van Multipond is gebaseerd op een speciaal nieuw profiel voor de doseergootjes, weegbakjes en de weger uitloop. Hierdoor blijven moeilijke producten niet plakken, wordt het product meer gecontroleerd en met hogere snelheid getrild, en dus sneller en accurater afgewogen. Bij met name producten zoals verse vis- en vlees filets, moeilijke sla producten en moeilijke kaassoorten zijn grote voordelen vastgesteld.
Inmiddels zijn met groot succes diverse tests uitgevoerd bij Fresh Food fabrikanten. Producten die normaal niet of nauwelijks op multihead wegers konden worden afgewogen, zijn met het nieuwe profiel succesvol verwerkt.
Zoals bijvoorbeeld verse maaltijd producten: gemarineerd vlees, zalm, tonijn, mie, couscous en rijst; maar ook bijvoorbeeld fruit.

De nieuwe H- generatie Multipond wegers is uitgevoerd met de nieuwste state-of-the-art besturing. De hardware is compacter geworden, terwijl de Windows software de bediening via het kleuren touch screen nog gebruikersvriendelijker maakt.
Zo is het bijvoorbeeld heel handig om de ideale weeginstelling van diverse producten via video in het product geheugen te bekijken. Via de nieuwste grafische snufjes kun je nog makkelijker en directer machine instellingen uitvoeren of de machine hardware controleren.
Standaard is ook een waterdichte USB stick aansluiting. Uiteraard zijn ook de VNC en ethernet aansluitingen voor data acquisitie, tracebility of controle/bediening van afstand mogelijk.

De nieuwe generatie Multipond toevoertrillers.
Deze nieuwe generatie RVS Multipond trilgoten met automatische trilregeling, hebben als grote voordeel dat de triller altijd zijn ideale trilamplitude houdt; ongeacht het gewicht dat zich in de trilgoot bevindt. Hierdoor wordt altijd een ideale product toevoer naar de weger toe gegarandeerd. De trilgoten worden vanuit de weegautomaat optimal aangestuurd.

 

Rubrieken