Persberichten

Nieuwe generatie bedienterminals PMI 509 en 515 met verbeterde processors 09 jan 2012

Nieuwe generatie bedienterminals PMI 509 en 515 met verbeterde processors
Optimale diagnose en visualisering

Vianen, januari 2012 – Hogere prestaties en meer geheugencapaciteit dankzij verbeterde 600 MHz RISC OMAP processors en contrastrijke displays: dit zijn de kenmerken van de nieuwe generatie bedienterminals PMI (Pilz Machine Interface) van Pilz. De diagnoseapparatuur is nu leverbaar in displayformaten met een beeldschermdiagonaal van 3,5" en 5,7". Deze bieden effectieve ondersteuning bij de visualisering en foutopsporing in het geval van productiestoringen in combinatie met de veilige besturingstechniek van Pilz.

De bedienterminals PMImicro diag dienen voor de diagnose en visualisering van machines en installaties in combinatie met de programmeerbare besturingssystemen PSS, de veilige bussystemen SafetyBUS p alsmede de configureerbare besturingssystemen PNOZmulti resp. PNOZmulti Mini. Compact, eenvoudig te bedienen en met een Ethernet-poort biedt de Pilz PMI-apparatuur de volledige functionaliteit van het diagnoseconcept PVIS.

Professionele diagnose met concept
Van huis uit geïntegreerd is het diagnoseconcept PVIS van Pilz. Dit concept houdt rekening met de eisen van producenten en gebruikers: een eenvoudige programmering met geringe kosten enerzijds en duidelijke diagnosemeldingen in niet-gecodeerde tekst op hoogwaardige kleuren-TFT-displays anderzijds. Op deze manier kan de diagnose eenvoudig worden gerealiseerd.

Bij het configureerbare veiligheidssysteem PNOZmulti neemt de gebruiker alle vooraf gedefinieerde diagnosemeldingen met een muisklik over in de PNOZmulti Configurator. Bij de PSS-besturingssystemen kunnen de diagnosemeldingen rechtstreeks via de programmeersoftware PSS WIN-PRO worden ingevoegd. Deze vooraf gedefinieerde diagnoseteksten kunnen bovendien worden aangepast aan de toepassing of volledig worden geherformuleerd. Een snelle herstart van machines en installaties is gewaarborgd dankzij een concrete foutbeschrijving in niet-gecodeerde tekst, stapsgewijze oplossingssuggesties, een definitie van de bevoegdheden en eenduidige informatie over de foutlocatie. De bediening vindt naar keuze plaats via een touchscreen/toetsen bij de PMI 509 of via een touchscreen bij de PMI 515.

Eenvoudige overschakeling
Bij het overschakelen op de nieuwe generatie bedienterminals kunnen bestaande toepassingen worden overgenomen. In combinatie met de PMI-productfamilies PMIopen en PMIvisu zijn alle displayformaten en uitrustingsvarianten beschikbaar.

 

Rubrieken