Persberichten

Optimale bescherming van capillaire slangen 30 jan 2015

Optimale bescherming van capillaire slangen
De e-cord met voorgedefinieerde buigradii voor een functieveilige geleiding van capillaire slangen. (Bron: igus)

Knikkende capillaire slangen hebben engineers in de medische branche in het verleden vaak voor grote problemen geplaatst. igus heeft daarvoor nu de e-cord micro ontwikkeld. Met de flexibele band, die modulair kan worden samengesteld, kunnen ook de kleinste capillaire slangen veilig en flexibel worden geleid.

Hoe kleiner de beschikbare plaats, hoe groter de uitdaging in de energietoevoer. Toepassingen zoals pipetteermachines in de medische techniek vereisen energie- en mediageleidingen voor capillaire slangen met een diameter van slechts een enkele millimeters. Voor deze speciale gevallen heeft igus de e-cord ontwikkeld. Bij kleine inbouwruimten is het gevaar bijzonder groot dat kabels en slangen bij bewegende toepassingen knikken. Voorgedefinieerde buigradii die niet kleiner kunnen buigen dan 45 mm, voorkomen bij de e-cord dat de slangen over deze kritieke minimale buigradius heen worden gebogen. Tegelijkertijd biedt het elastische materiaal constructeurs en monteurs in de machineconstructie tal van vrijheden voor bewegende toepassingen in zelfs de allerkleinste kleinste ruimtes.

Optimale aansluiting op toepassingseisen

igus produceert de e-cord-micro klantspecifiek op orderbasis om een optimale aansluiting op de verschillende machinetypes te kunnen waarborgen. Dankzij de modulaire opbouw kan igus de perfecte e-cord voor iedere applicatie produceren. Verschillende richtingen en lengten in de verplaatsingswegen en slagen kunnen daardoor eenvoudig en flexibel in de betreffende machine worden gerealiseerd. De e-cord is exemplarisch voor het concept van igus, in samenwerking met de klant de optimale, werkende oplossing te vinden die volledig aansluit op de speciale vereisten die aan het product worden gesteld.

Kijk voor meer informatie op: www.igus.nl

 

 

Rubrieken