Persberichten

Pilz brengt trekkoordschakelaars voor veiligheid in het productiebereik op de markt 04 jan 2010

Pilz komt met veilige trekkoordschakelaars (PSENrope) op de markt. Zowel aan de lopende band als aan de machine- wanneer het om veiligheid in het productiebereik gaat, zijn deze veilige trekkoordschakelaars een beproefde en betrouwbare oplossing.
 
Door middel van handmatige activering schakelt PSENrope functionele processen uit. Deze trekkoordschakelaars bieden maximale veiligheid wanneer het er op aankomt: De noodstopfunctie kan namelijk op elke positie van het koord worden geactiveerd.
 
Deze trekkoordschakelaars zijn flexibel inzetbaar, eenvoudig te installeren en gemakkelijk te gebruiken. Of het nu om een nieuwe installatie gaat of een aanpassing PSENrope vereenvoudigt de inbouw.
 
Aangezien het effectieve bereik van trekkoordschakelaars enkel door de lengte van het koord beperkt wordt, kunnen ook grote installaties met deze trekkoordschakelaars worden beveiligd. Ook onder extreme omstandigheden blijft PSENrope betrouwbaar functioneren. Dit komt met name door de robuuste afwerking.
 
Er is sprake van een hoog veiligheidsniveau namelijk manipulatiebeveiliging, ruimtelijk gescheiden van de aansluitruimte en de mechanische delen, dubbele functie Pilz noodstop en trekontgrendeling.
 
Deze trekkoordschakelaars zijn geschikt voor gebruik binnen en buiten dankzij stabiele en sterke metalen of kunststoffen behuizing.  
 
De trekkoordschakelaars zijn geschikt voor toepassingen tot PL e volgens EN ISO 13849-1, SIL 3 volgens EN/IEC 62061, categorie 4 volgens EN 954-1 (met extra maatregelen).
 
 
 

Rubrieken