Persberichten

Pilz ook thuis in industriële automatiseringsoplossingen 26 jan 2015

Pilz ook thuis in  industriële automatiseringsoplossingen
3D-camerasysteem SafetyEYE

Vianen, 26 januari 2015 -  Pilz is sinds jaar en dag marktleider op het gebied van veilige automatiseringsoplossingen. In 1987 ontwikkelde Pilz het eerste noodstoprelais voor de veiligheid van mens en machine. De uitvinding van het veiligheidsrelais betekende een mijlpaal in de veiligheidstechniek. Sindsdien staat Pilz synoniem voor veiligheidsoplossingen in diverse branches en sectoren. Een uitgebreid producten- en dienstenpakket op het gebied van sensoren, besturingstechniek, aandrijftechniek, consultancy, engineering en trainingen maakt het aanbod van Pilz compleet.

Industriële automatisering

Het innovatieve karakter van de Pilz onderneming en de groeiende vraag en behoefte uit de markt, heeft ervoor gezorgd dat Pilz niet alleen thuis is in veiligheidsoplossingen maar ook in totale industriële automatiseringsoplossingen. Een speciaal team van deskundigen, waaronder een uitgebreide engineeringstak, neemt klanten mee in het optimaliseren van hun productieprocessen. Pilz houdt hierbij altijd het menselijke, ecologische, technische en natuurlijk economische aspect in het oog. Op een efficiënte wijze kan Pilz helpen meer rendement te halen uit productieprocessen. Uiteraard met de veiligheidsgedachte in acht genomen.

Een andere kijk..

 Het denken in termen van industriële automatiseringsoplossingen betekent dat veiligheid onderdeel is van het proces en eenvoudig, maar vooral ook efficiënt moet zijn. Een benaderingswijze die hier goed op aansluit is het Lean Safe® concept van Pilz. Een voorbeeld hiervan is SafetyEYE: Een 3D-camera voor ‘hekloze’ machinebewaking die Pilz enkele jaren geleden op de markt bracht. Het SafetyEYE-systeem definieert softwarematig (on)veilige zones rond een machine en bewaakt die met behulp van 3D-camerabeelden. Het hek, vaak een sta-in-de-weg, bijvoorbeeld in de food-industrie, waar machines regelmatig worden gereinigd, is daarmee overbodig geworden. De reiniging kan dan sneller en efficiënter geschieden en zo maakt het SafetyEYE-systeem de productie een stukje leaner.

Met een totale kijk op de productielijn van de klant zet Pilz zich in de markt als aanbieder van industriële automatiseringsoplossingen. Op deze manier kan Pilz zijn klanten nog beter van dienst zijn. 

Rubrieken