Persberichten

Pilz produceert producten op duurzame wijze 13 feb 2012

Pilz  produceert producten op duurzame wijze
Pilz produceert duurzaam

Pilz produceert producten op duurzame wijze

Het Duitse concern Pilz, bekend van de martkintroductie van de veiligheidsrelais en wereldwijd marktleider op dit gebied levert in Nederland producten geproduceerd met gecertificeerd duurzame milieu.

Deze duurzame producten wordt geproduceerd in Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Ierland met de geschikte technieken, onder verantwoorde arbeidsomstandigheden, met respect voor het milieu en levert eindgebrukers een betere prijs voor een beter product op. Pilz ontwikkelt milieuvriendelijke producten met behulp van ecologische materialen en energiebesparende technieken. In ecologisch vormgegeven gebouwen wordt milieubewust en energiebesparend geproduceerd en gewerkt.

In 2009 heeft Pilz zich al ten doel gesteld om het volume wereldwijd gecertificeerd duurzaam te hebben. De samenwerking met de TUV vormt volgens Pilz een belangrijke mijlpaal op weg naar dat doel. Gebruikers kunnnen blijven genieten van de vertrouwde kwaliteit en weten straks dat de producten op duurzame wijze geproduceerd is.

Pilz Nederland: 'Als een van de grootste producenten ter wereld van veilige automatiseringsystemen zien wij het als onze verantwoordelijkheid duurzame producten voor de industrie te produceren. We zijn blij en trots dat we in 2012 producten in Nederland kunnen aanbieden met duurzame energie en zien dit als een belangrijke mijlpaal in ons streven om al onze producten wereldwijd gecertificeerd duurzaam te maken .'


Een van de milieuvriendelijke producten is de PSSuniversal PLC is de "allrounder" van het automatiseringssysteem PSS 4000. De programmeerbare besturing (SPS) is programmeerbaar in de hoofdtalen van EN/IEC 61131-3 voor standaard- en veiligheidstaken en kan met de grafische programma-editor worden geconfigureerd. Met kant-en-klare softwarebouwstenen is standaardisatie op eenvoudige wijze mogelijk. Zware omstandigheden vereisen componenten die bij grotere temperatuurschommelingen betrouwbaar werken. Hiervoor zijn speciale kop- en elektronicamodulen voor PSSuniversal beschikbaar. De modulen kunnen worden toegepast waar een schakelkastverwarming te duur of te lastig is om aan te leggen, of waar al een hoge temperatuur heerst.

 

Rubrieken