Persberichten

Nieuw in leveringsprogramma PromoTec: Hermag busmotorpompen 04 okt 2019

Nieuw in leveringsprogramma PromoTec: Hermag busmotorpompen
Hermag busmotorpompen

Nieuw in leveringsprogramma PromoTec: Hermag busmotorpompen

Eigenlijk moeten we zeggen: ‘’terug’’ in ons leveringsprogramma, want in de jaren 70 en 80 hebben wij vele busmotorpompen in de markt gezet.

Busmotorpompen, ook wel canned motor pompen genoemd, zijn sealloze centrifugaal-pompen.  Deze lek- en uitstootvrije centrifugaalpompen vinden hun toepassing met name in de chemische en petrochemische industrie en de olie en gas markt, voor het volledig lekvrij en betrouwbaar verpompen van gevaarlijke stoffen.

Hermag busmotorpompen zijn ontwikkeld met de doelstellingen: veiligheid, betrouwbaarheid, uitwisselbaarheid en gemakkelijk te onderhouden.

Gelet op constant toenemende eisen, zowel de procestechnische-, de milieutechnische- en de veiligheidseisen, maar ook de vraag naar een betrouwbare probleemloze werking, lange standtijden en een minimum aan onderhoud, is de keuze voor Hermag busmotorpompen verantwoord. Hermag busmotorpompen voorzien in een buitengewoon veilige, bedrijfszekere en kostenbesparende oplossing.

Kenmerken van Hermag busmotorpompen
Lek- en uitstootvrij. 
Operationele en milieutechnische veiligheid, geschikt voor het verpompen van explosieve, corrosieve, brandbare, giftige, vluchtige en licht ontvlambare vloeistoffen, zoals LNG, hydrocarbons en ammonia.

Geen asafdichting.
Geschikt voor hoge druk en hoge temperaturen. Geen complexe asafdichtingen waardoor een hoge betrouwbaarheid en volledig emissievrij. Falende mechanical seals behoren tot het verleden.

Geen smering.
De rotor van de aandrijving is gevat in glijlagers die door de te verpompen vloeistof gesmeerd worden. Controleren en bijvullen van smeerolie niveaus is niet nodig.

Compact ontwerp.
Volledig geïntegreerde electromotor, dus geen lagerstoel, geen koppeling en dus ook geen uitlijning meer nodig.

Laag geluids- en vibratieniveau.
De rotor assemblage is tijdens bedrijf volledig omsloten door het medium dat verpompt wordt, dit leidt tot een significante reductie van het geluids- en vibratie niveau.

Secondary containment.
De te verpompen vloeistof is dubbel afgescheiden van de atmosfeer. Primair door de rotorbus en secundair door het motorhuis. Deze ‘’secondary containment’’ geeft t.o.v. een magneetgedreven pomp een dubbele veiligheid.

Normering
Naast het basismodel, levert Hermag pompen voor hoge temperatuur met of zonder koeling, slurry pompen, meertraps pompen en zelf-aanzuigende pompen.

Hermag canned motor pompen zijn leverbaar conform de EN-ISO 2858 norm, die staat voor “Centrifugaalpompen met axiale inlaat (toelaatbare druk 16 bar) - aanduiding, nominaal werkpunt en afmetingen”. Dat betekent dat deze pomp daardoor uitwisselbaar is met traditionele centrifugaalpompen met een mechanische afdichting.
Ook zijn de Hermag  pompen leverbaar overeenkomstig de API685 norm en volgens ATEX 2014/34/EU voor gebruik binnen een explosieve atmosfeer (Ex II G Ex d IIc T4).

Voor de bewaking van de pomp zijn er verschillende monitoring en beveiligingssystemen beschikbaar zoals lagerslijtage monitoring, droogloop- en thermische beveiligingen.

Specificaties:

  • EN-ISO 2858 en API685 uitvoering
  • Capaciteiten tot 800 m3/uur
  • Opvoerhoogtes tot 600 mwk
  • Medium temperatuur van -50 tot +450 °C
  • Werkdrukken tot 40 barg
  • Materiaal SS304 en SS316, maar ook verkrijgbaar in Duplex , Alloy 20, Hastelloy, Titanium, etc.

Hermag onderscheidt zich door relatief korte levertijden (14 weken in plaats van de 6, of zelfs meer dan 8 maanden die andere merken vaak nodig hebben). De lagerconditie-bewaking waarmee elke pomp standaard uitgerust is, heeft als grote voordeel dat onderhoud voorspelbaar wordt. Daarnaast kan de Hermag busmotorpomp optioneel ook nog uitgevoerd worden met verschillende andere beveiligingen.

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte aanvraag: info@promotec.nl of bel ons op 035-628 2280.

 

Rubrieken