Persberichten

QuickChain.100: online kabelrups- en kabelconfiguratie in slechts enkele stappen 19 dec 2017

QuickChain.100: online kabelrups- en kabelconfiguratie in slechts enkele stappen
Met de online QuickChain.100 tool is een eenvoudige en snelle configuratie van kabelrups-systemen mogelijk, zelfs met geconfectioneerde kabels, inclusief een levensduurberekening en CAD-data. (Bron: igus B.V.)

Soesterberg, 19 december 2017 - Kunststofspecialist igus biedt uitgebreide online configuratietools en selectiesystemen, zodat dat het ontwerpen- en calculeren van kabelrups-systemen geen tijdrovend proces is. Op de igus website kan de klant niet alleen de juiste kabel voor hun bewegende toepassing kiezen met de chainflex productvinder; ze kunnen ook direct hun maatwerk kabelrups-systeem configureren m.b.v. de online  QuickChain.100 configuratietool. Dit waarborgt betrouwbare data omtrent de levensduur van de kabelrups en kabels, zodat het selecteren van het meest kosten-effectieve systeem nog eenvoudiger is.

Met igus, heeft de klant nu de mogelijkheid nog eenvoudiger en sneller het meest geschikte kabelrups-systeem te vinden voor rijwegen tot 100 meter: bezoek de igus website, open de QuickChain.100 tool, maak de keuze uit niet-geconfectioneerde of geconfectioneerde kabels, voer de toepassings- en omgevingsparameters in en selecteer en configureer tot slot de juiste kabelrups. Binnen de QuickChain.100 tool, kan de gebruiker kiezen uit meer dan 1.200 uiterst flexibele chainflex kabels getest door igus alsook over 4.000 'readycable' drivekabels. Op basis van de gespecificeerde kabels en applicatiedata, ruimtebeperkingen, dynamica en kabelrupsomgeving, kan de klant eenvoudig kiezen uit een programma van 90.000 kabelrupsonderdelen, welke zijn getest in het eigen 2.750 vierkante meter grote laboratorium. De geïntegreerde levensduurberekening voor de kabelrups en kabels stelt de klant in staat om snel het meest kosten-effectieve systeem te kiezen dat aan hun eisen voldoet. Voor klanten die zijn getraind door igus, is er ook een "power modus" beschikbaar, waardoor inwendige verdelingen mogelijk zijn die afwijken van de standaard richtlijnen, zoals bijvoorbeeld het stapelen van maximaal drie kabels boven elkaar. Hierdoor kan de gebruiker een smallere kabelrupsbreedte kiezen. Wanneer de configurator is afgerond, wordt dit nogmaals gecontroleerd en goedgekeurd door igus. De gratis kabelrupstool QC.100 kan zowel off- als online worden gebruikt en in teamverband. Teamleden van verschillende afdelingen kunnen op elk gewenst moment en op elke locatie b.v. kabelrups-systemen online ontwerpen, de CAD-data downloaden en de systemen direct bestellen.

De nieuwe QuickChain.100 tool is per direct beschikbaar.

Rubrieken