Persberichten

De kracht van papier 10 jul 2020

De kracht van papier
Ranpak heeft altijd geloofd in de kracht van papier.

DUURZAME OPLOSSINGEN

Verpakkingsmaterialen met een toekomst

Papier is een van de meest duurzame producten die er zijn, vervaardigd uit hernieuwbare bronnen. Het is biologisch afbreekbaar en kan eenvoudig gerecycled worden of worden gebruikt voor hernieuwbare energie.

Papier heeft vaak betere resultaten dan andere verpakkingsmethoden, vooral als je rekening houdt met indirecte kosten, zoals handling en opslag, arbo-omstandigheden (bijv. het werken met schuim), downtime van machines en het reinigen van faciliteiten.

Beschermingskwaliteit

Papier zorgt ervoor dat uw product veilig op zijn bestemming aankomt

  • Ranpak-producten zijn schokabsorberend en bieden uitstekende bescherming tegen beschadigen. Dit is cruciaal voor het imago van het merk en de klanttevredenheid.

Tijdsbesparing = hogere productiviteit

Papier is een snelle en efficiente verpakkingsoplossing

  • Een snel verpakkingsproces en minder handlingstijd betekent een hogere productiviteit en lagere kosten.

Wat ons onderscheidt

Superieure kwaliteit

Ondersteuning & service

Lange relaties met onze klanten

  • Van kleine lokale eenmanszaakjes tot grote internationale e-commerce-bedrijven: wij hebben het antwoord op zeer uiteenlopende behoefte op het gebied van beschermende verpakkingen in de doos.

Waarom papier?

Hernieuwbaar

Papier is een van de meest duurzame producten die er zijn, vervaardigd uit hernieuwbare bronnen. Het is biologisch afbreekbaar en bomen nemen tijdens hun groei CO2 op uit de atmosfeer. Bovendien blijft papier tijdens de gehele levensduur koolstof opslaan.

Biologisch afbreekbaar

Biologische organismen kunnen natuurproducten omzetten in CO2, water en biomassa. Voor papier kan dit proces een week tot een paar maanden duren. Andere producten die door de mens worden geproduceerd, zoals plastic, doen er soms zo lang over om af te breken dat ze, uit praktisch oogpunt, worden gezien als niet-biologisch afbreekbaar.

Recyclebaar vanaf de stoeprand

Het recyclen van papier draagt bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen, bespaart energie, vermindert broeikasgasuitstoot en houdt stortplaatsruimte beschikbaar. Ook verkleint het onze afhankelijkheid van op olie gebaseerde plastics. Papier is het meest gerecyclede product in Europa (meer dan 72%).

Over Ranpak
Ranpak is opgericht in 1972 en maakte het eerste milieuverantwoorde verpakkingsmateriaal dat producten effectief kon bufferen en beschermen tijdens verzending. Gezien de groeiende afhankelijkheid van plastic en de daaruit volgende groeiende impact op het milieu zet het bedrijf zich in om alle bedrijven en de wereld samen te laten gedijen. Ranpak creëert duurzamere, kostenefficiënte en veelzijdige manieren om toeleveringsketens in evenwicht te brengen met het milieu en gebruikt daarvoor beschermende verpakkingsoplossingen die goed zijn voor het milieu, maar ook voor de bedrijfsresultaten. Ranpak dankt zijn reputatie als innovatieve leider in de verpakkingsindustrie aan constante ontwikkelingen en verbeteringen op het gebied van materialen, systemen en totaaloplossingsconcepten. Dit zien we terug in het motto van Ranpak: Deliver a Better World
 

 

Contactgegevens Ranpak EMEA

Postbus 139
6400 AC Heerlen
Sourethweg 4-6
6422 PC Heerlen
Nederland

+31 88 255 1111
eu.info@ranpak.com
ranpak.com

Rubrieken