Persberichten

Ranpak introduceert PadPak Guardian™: de duurzame, compacte, snelle en eenvoudige oplossing voor vrijwel al uw wensen op het gebied van beschermende verpakkingen. 10 jul 2020

Ranpak introduceert PadPak Guardian™: de duurzame, compacte, snelle en eenvoudige oplossing voor vrijwel al uw wensen op het gebied van beschermende verpakkingen.
De nieuwe PadPak Guardian™

 

Ranpak introduceert PadPak Guardian™: de duurzame, compacte, snelle en eenvoudige oplossing voor vrijwel al uw wensen op het gebied van beschermende verpakkingen.

 

Heerlen, Nederland, 6 mei 2020
De toonaangevende internationale fabrikant en leverancier van milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen heeft een geheel nieuwe verpakkingsoplossing ontwikkeld die weinig sta-oppervlak nodig heeft en gebruik maakt van 100% recyclebaar verpakkingsmateriaal.

Met de nieuwe PadPak Guardian™ converter van Ranpak kunnen gebruikers plastic verpakking vervangen door recyclebare verpakkingsmaterialen die aan veel verschillende eisen voldoen. Hij is compact, snel en eenvoudig te bedienen, biedt bufferoplossingen voor zowel hogere als lagere verpakkingsstations en kan op zichzelf of naast een werktafel worden gebruikt.

Naast stevigere pads, zorgt deze innovatie voor meer verpakkingsflexibiliteit voor verschillende omgevingen en toepassingen, met een nieuwe machine die geschikt is voor vrijwel iedere verpakkingsbehoefte, van auto-industrie tot e-commerce. Pads van de PadPak Guardian kunnen lichte of zware artikelen bufferen, van glazen vazen tot elektromotoren. Zijkanten en hoeken worden gebufferd met een enkele pad, of er wordt een wikkel gevormd van het verpakkingsmateriaal.

Deze innovatie heeft Ranpak's bestaande assortiment van machines met verschillende afmetingen vereenvoudigd. Nu is er één machine met veel voordelen. Een aanzienlijk kleiner fysiek sta-oppervlak zorgt voor een betere plaatsing in krappe ruimten, met een betere productiestroom en een efficiënter gebruik van de ruimte. Indien nodig, kunnen operators PadPak Guardian converters gemakkelijk verplaatsen en snel in hoogte aanpassen. Het resultaat is een volledig geoptimaliseerd verpakkingsstation en efficiënt gebruik van het bedrijfspand.

Betrouwbare bescherming voor producten is een belangrijk voordeel, dankzij Ranpak's brede assortiment aan verschillende papiersoorten. Zij bieden bewezen bufferwaarden en beschermen producten op de juiste manier voor een groot aantal verschillende toepassingen.

Bedrijfskosten gaan ook omlaag dankzij een verbeterd laadsysteem waarbij papier in slechts 20 tot 30 seconden wordt geladen zodat er veel tijd kan worden bespaard. Als het papier vastloopt kunnen operators dit probleem met slechts één knop verhelpen. Dit zorgt voor een hogere productiedoorvoer en minder papierverspilling. U kunt drie verschillende snelheden instellen, tot meer dan 1,2m aan pads per seconde. Daarnaast zijn er vijf bedieningsmodi en is de papierkrimp betrouwbaar laag.

Duurzaamheid staat centraal in het systeem en toont Ranpak's toewijding als het gaat om het stimuleren van milieuverantwoorde verpakkingen. PadPak Guardian verpakkingsoplossingen voor in de doos ondersteunen niet alleen de groei van het bedrijf, zij beschermen ook het milieu en zorgen voor tevreden klanten.

Over Ranpak
Ranpak is opgericht in 1972 en maakte het eerste milieuverantwoorde verpakkingsmateriaal dat producten effectief kon bufferen en beschermen tijdens verzending. Gezien de groeiende afhankelijkheid van plastic en de daaruit volgende groeiende impact op het milieu zet het bedrijf zich in om alle bedrijven en de wereld samen te laten gedijen. Ranpak creëert duurzamere, kostenefficiënte en veelzijdige manieren om toeleveringsketens in evenwicht te brengen met het milieu en gebruikt daarvoor beschermende verpakkingsoplossingen die goed zijn voor het milieu, maar ook voor de bedrijfsresultaten. Ranpak dankt zijn reputatie als innovatieve leider in de verpakkingsindustrie aan constante ontwikkelingen en verbeteringen op het gebied van materialen, systemen en totaaloplossingsconcepten. Dit zien we terug in het motto van Ranpak: Deliver a Better World

Rubrieken