Persberichten

Ranpak volledig FSC®-gecertificeerd voor papieren verpakkingsmaterialen 23 mrt 2021

Ranpak volledig FSC®-gecertificeerd voor papieren verpakkingsmaterialen

Ranpak volledig FSC®-gecertificeerd voor papieren verpakkingsmaterialen

Deze certificering onderstreept het motto 'Deliver a Better World™’ van de wereldwijde leverancier van circulaire, recyclebare verpakkingsoplossingen

 

CONCORD TOWNSHIP, Ohio, VS – 22 maart 2021 – Ranpak Holdings Corp. (“Ranpak”) (NYSE: PACK), wereldwijd toonaangevend leider in ecologisch duurzame verpakkingsoplossingen op basis van papier voor e-commerce en industriële toeleveringsketens, maakte vandaag bekend dat al zijn Europese productiebedrijven een Chain of Custody-certificering van de Forest Stewardship Council® (FSC) hebben verkregen. Dat betekent, dat vanaf nu, alle verpakkingsmaterialen die Ranpak voor Europa, het Midden-Oosten en Azië-Pacific produceert, FSC-gecertificeerd zijn. Hiermee wordt de missie van het bedrijf: ‘Deliver a Better World™’, nog eens benadrukt.

Circulariteit is het ultieme doel bij duurzame bedrijfsactiviteiten. Papieren verpakkingen op basis van hout uit verantwoord beheerde bossen dragen daaraan bij. De verpakkingsmaterialen van Ranpak zijn afkomstig uit verantwoord beheerde bossen en kunnen, na gebruik, eenvoudig worden gerecycled via het conventionele recyclingkanaal of worden op natuurlijke wijze afgebroken, zonder langdurige vervuiling te veroorzaken.

“Bij Ranpak willen we onze klanten helpen hun activiteiten zo duurzaam mogelijk uit te voeren, zonder concessies te doen aan efficiëntie en prestaties. Door FSC-gecertificeerde producten aan te bieden, zijn onze klanten beter in staat precies dat te bereiken”, aldus Omar Asali, voorzitter en CEO van Ranpak. “Onze oplossingen zijn uiterst belangrijk voor onze klanten, vanwege de voordelen voor het milieu en de positieve effecten op klanttevredenheid en merkimago. We zijn er trots op een sleutelfunctie te vervullen bij het verkleinen van de impact van onze klanten op het milieu doordat ze hun plastic verpakkingen vervangen door het duurzamere oplossing: papier.”

De FSC stelt normen voor verantwoord bosbeheer en FSC-certificering garandeert dat producten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Dit resulteert in milieuvoordelen, maatschappelijke  en economische voordelen. FSC is een vrijwillig programma dat de kracht van de markt gebruikt om bossen te beschermen voor toekomstige generaties. Op dit moment is wereldwijd ruim 1,5 miljoen vierkante kilometer bos gecertificeerd onder het FSC-systeem.

“Of het nu gaat om de opname van koolstof uit de atmosfeer of het beschermen van de biodiversiteit, verantwoord beheerde bossen zijn een essentieel onderdeel van een duurzamere toekomst”, vertelt David Murgio, Chief Sustainability Officer bij Ranpak. “Door het opstellen en afdwingen van verantwoorde normen voor bosbouw vervult de FSC een voortrekkersrol in het verzekeren dat bossen deze essentiële rol nog generaties lang behouden. FSC-certificering zorgt voor een betrouwbare en traceerbare controleketen voor onze producten. Zo weten onze klanten dat ze door Ranpak-producten te gebruiken, kunnen bijdragen aan de oplossing”, aldus Murgio.

Ranpak is sinds 1972 een toonaangevend leverancier van ecologisch duurzame oplossingen voor productbescherming op basis van papier en wil een alternatief bieden voor de ruim 400 miljoen ton plastic die jaarlijks wordt geproduceerd. In tegenstelling tot plastic, zijn alle papieren verpakkingsmaterialen van Ranpak hernieuwbaar, biologisch afbreekbaar en eenvoudig recyclebaar.

Ranpak is lid van de Plastic Pollution Coalition, een internationaal samenwerkingsverband dat ernaar streeft de wereld compleet te ontdoen van plastic verontreiniging. En van de Sustainable Packaging Coalition, die belanghebbenden op het gebied van duurzaamheid van verpakkingen samenbrengt om uitvoerbare verbeteringen aan verpakkingssystemen te realiseren en een duidelijke stem te laten horen bij kwesties omtrent duurzaamheid van verpakkingen.

Voor meer informatie over dit onderwerp, ga naar: https://www.ranpak.com/nl/fsc/

 

Over Ranpak

Ranpak werd in 1972 opgericht met als doel het eerste milieubewuste systeem te creëren dat producten tijdens transport beschermt. Het is de missie van Ranpak om duurzame verpakkingsoplossingen te bieden die bijdragen aan het verbeteren van de toeleveringsketen en het verlagen van kosten, het verminderen van de gevolgen voor het milieu en het ondersteunen van een variëteit aan wereldwijd toenemende behoeften. Dankzij de ontwikkeling en verbetering van materialen, systemen en concepten voor totaaloplossingen heeft Ranpak naam gemaakt als innovatief leider in oplossingen voor e-commerce en industriële toeleveringsketens. Het hoofdkantoor van Ranpak bevindt zich in Concord Township, Ohio, VS en het bedrijf telt circa 600 medewerkers. Ga voor meer informatie over Ranpak naar: https://www.ranpak.com.

 

 

Bron: Ranpak Holdings Corp

Rubrieken