Persberichten

Razendsnel strippen van 569 kabels: igus breidt assortiment met geïntegreerde scheurdraad verder uit 25 nov 2016

Razendsnel strippen van 569 kabels: igus breidt assortiment met geïntegreerde scheurdraad verder uit
Tot wel 50% tijd besparen tijdens het kabelstrippen. (Bron: igus B.V.)

In chainflex CFRIP-kabels van igus maakt een geïntegreerde scheurdraad snel en eenvoudig strippen van kabels met de hand mogelijk – uniek bij kabels voor kabelrupsen. Inmiddels zijn al 569 chainflex-kabels met geïntegreerde scheurdraad beschikbaar. Dankzij het nieuwe CFRIP-gereedschap van wordt het strippen nog makkelijker.

chainflex kabels met CFRIP-scheurdraden kunnen eenvoudig geopend worden, net als een ritssluiting. Zo kunnen gebruikers tot 50% tijd besparen tijdens het strippen van kabels, hetgeen vooral bij grotere lengtes, bijvoorbeeld bij schakelkast montage erg handig is. Daarbij beschadigt de speciaal ontwikkelde, scheurdraad – zelfs bij hoge dynamiek – nooit de aders, wat door igus tijdens uitgebreide tests in het testlaboratorium van 2.750 vierkante meter reeds is aangetoond. Dit voor rupskabels unieke kabelstrip-principe werd in 2016 vanwege haar innovatieve functie met de iF product designprijs onderscheiden en wordt in steeds meer chainflex kabels toegepast. In 2016 heeft de motion plastics specialist haar assortiment verder uitgebreid en biedt ze nu in totaal 569 kabels bestaande uit stuurstroom- en meetsysteemkabel- tot aan motor- en servokabel met geïntegreerde scheurdraad uit voorraad aan, waarbij – net als op het gehele chainflex-assortiment – een levensduur van 36 maanden gegarandeerd wordt.

Draad vastpakken, trekken en klaar

Om het werken met chainflex-kabels nog verder te vereenvoudigen, stelt igus per direct een eenvoudig, maar zeer nuttig gereedschap ter beschikking. "Naar aanleiding van diverse klantvragen, hebben we een hulpmiddel ontwikkeld, waarmee een CFRIP-kabel moeiteloos met de hand geopend kan worden", legt Rainer Rössel uit, afdelingshoofd chainflex bij igus GmbH. "Het is kinderlijk eenvoudig; grijp de scheurdraad vast met het gereedschap en trek er aan tot de kabel tot op de gewenste lengte gestript is – zo doet het strippen van kabels geen pijn meer aan uw handen en bent u sneller klaar" De nieuwe CFRIP-tool kan per direct met "art.nr. MT.CFRIP" besteld worden.

Ga voor meer informatie over CFRIP kabel naar: www.igus.nl/CFRIP

Rubrieken