Persberichten

ROIBOT Award: igus zoekt slimme Low Cost Robotica toepassingen 04 feb 2020

ROIBOT Award: igus zoekt slimme Low Cost Robotica toepassingen
De ROIBOT award zet spannende en vernieuwende toepassingen met Low Cost Robotica in het zonnetje. De winnaar ontvangt een prijs van 5.000 euro. De tweede en derde plaats ontvangen respectievelijk 2.500 en 1.000 euro. (Bron: igus B.V.)

Vele kleine en middelgrote ondernemingen zijn geïnteresseerd in eenvoudige en laagdrempelige automatiseringsoplossingen met een snelle terugverdientijd (ROI). Met name de low-cost automatiseringsoplossingen van igus zoals delta robots, cartesische robots of scharnierarm robots kunnen dit realiseren door gebruik te maken van hoogwaardig kunststof. De mogelijkheden van kosteneffectieve automatisering worden aangetoond met de nieuwe ROIBOT Award. Het kenmerkt spannende en vernieuwende Low Cost Robotica toepassingen.

Robots vormen een onmisbaar deel van de industrie. Ze nemen gevaarlijke en monotone taken over en zorgen voor de winstgevendheid van zowel grote spelers als familiebedrijven. Bovenal worden low-cost oplossingen steeds populairder bij kleine en middelgrote bedrijven. De robots kunnen gemakkelijk eenvoudige taken aan waarbij geen hoge nauwkeurigheid verreist is en ze kunnen 24 uur per dag benut worden. Medewerkers kunnen worden ingezet voor belangrijkere taken en het bedrijf kan de concurrentie aan. De ROIBOT award van igus speelt in op de low-cost robotica trend in de middelgrote sector. Deze zet zeer slimme toepassingen van kosteneffectieve robotica in het zonnetje.

Gezocht: spannende toepassingen met een zeer snelle terugverdientijd (ROI)

Dit jaar gaat de wedstrijd wereldwijd op zoek naar bestaande Low Cost Robotica toepassingen, die hebben geleid tot een snelle terugverdientijd van de investering (ROI). De robolink scharnierarm robots, drylin delta robots en cartesische robots - de zogenaamde lineaire robots - van igus kunnen hiervoor gebruikt worden. Een vakjury bestaande uit deskundigen op het gebied van onderzoek, specialistische pers en fabrikanten zal de concepten evalueren. Innovatie, moed, verfijning en de wijze waarop het idee geoptimaliseerd is dragen bij aan een hoge beoordeling. De winnaar ontvangt een prijzengeld van 5.000 euro, de tweede plaats ontvangt 2.500 euro en de derde plaats 1.000 euro. De sluitingsdatum voor uw inzendingen is 15 maart 2020. De prijs zal door igus worden uitgereikt op de Automatica beurs van 2020 in München (D), de belangrijkste vakbeurs voor intelligente automatisering en robotica. De winnaars ontvangen een persoonlijke uitnodiging, inclusief accommodatie. Deelnemers kunnen zich aanmelden op de website: www.igus.nl/roibot

Rubrieken