Persberichten

Ruwac Industrie Stofzuigers; altijd een oplossing op maat! 21 jun 2019

Ruwac Industrie Stofzuigers; altijd een oplossing op maat!
Ruwac WSZ 2220M, Atex Zone 22, II3D

Ruwac Industriesauger Gmbh is, met productie in 4 landen, de grootste fabrikant van explosieveilige industrie stofzuigers ter wereld. 

Wij zijn uitermate gespecialiseerd in de ontwikkeling van maatoplossingen, toegesneden op de specifieke wensen van de afnemer. 

Opgericht in 1976 en met ontwikkeling en productie gestart in een garage, is Ruwac een voorbeeld van "The American Dream", maar dan wel Made in Germany. Bij ons wordt niets aan het toeval overgelaten en onze machines zijn altijd voorzien van de allerbeste, hoogwaardige componenten. 

De machines worden vervaardigd in 230V wisselstroom en in 400V krachtstroom. Onze ATEX Zone 22 instapmachine is de Ruwac WSZ 2220M, Atex Zone 22,  II3D, waarvoor een speciale aanbieding geldt voor de prijs van €2.189,- inclusief een standaard 50mm toebehoren set bestaande uit 5 delen. Deze zuiger is v.v. een standaard, uiterst gemakkelijk te bedienen, handbediende filterklopinrichting en heeft vanzelfsprekend een onderlossende vuilcontainer. 

Ruwac zuigers kunnen volledig stofvrij worden toegepast en ook filterwisseling kan 100% veilig worden gedaan indien dit noodzakelijk is. 

Wij produceren ATEX uitvoeringen geschikt voor de Zones 1/2/21/22, dus voor zowel gas- als stofexplosie gevaarlijke omstandigheden. 

In tegenstelling tot hetgeen veel mensen begrijpelijkerwijs denken mag met een vloeistofzuiger gebouwd voor Atex Zone 1 en 2 geen explosiegevaarlijke vloeistof worden opgezogen. De grote hoeveelheid lucht die zo'n zuiger verplaatst leidt tot een razendsnelle verdamping van de vluchtige vloeistof  en die damp wordt vervolgens terug geblazen in de arbeidsruimte; dit kan niet de bedoeling zijn en zal de veiligheid eerder ten nadele dan ten voordele beïnvloeden.

Als enige fabrikant levert Ruwac een indrustriële vloeistofzuiger die geschikt is voor het opzuigen van restanten van explosie gevaarlijke brandbare vloeistoffen. 

Ook voor de metaalverwerkende industrie hebben wij een tweetal aanbiedingen in de vorm van Ruwac spanen- en vloeistofzuigers in 230V en 400V uitgevoerd met afvoerpomp. Raadpleegt u daarvoor onze website: http://www.ruwac.nl

Rubrieken