Persberichten

Saval gecertificeerd voor de complete scope 15 feb 2017

Saval gecertificeerd voor de complete scope
“Leveren en nazorg van noodverlichting en vluchtwegindicatie”.

Saval BV te Breda is als eerste bedrijf in Nederland gecertificeerd voor alle toepassingsgebieden van het certificatieschema:

 

“Leveren en nazorg van noodverlichting en vluchtwegindicatie”.

 

Voor het behouden van een veilige toestand in een gebouw zijn de noodverlichting en vluchtwegindicatie van wezenlijk belang om deze doelstelling te kunnen invullen. Het systeem van noodverlichting en vluchtwegindicatie zorgt ervoor dat in het geval van het uitvallen van de energievoorziening er nog verlichting in het gebouw aanwezig is om de uitgang van het pand te vinden, dit in combinatie met de vluchtwegindicatie. Ook bij brand kan dit systeem een rol vervullen voor het veilig vluchten door het gebruiken van de vluchtwegindicatie. Dit kan natuurlijk ook bij andere rampscenario’s.

Om het onderhoud, het leveren en het ontwerpen van noodverlichting en vluchtwegindicatie een kwaliteitsimpuls te geven heeft Kiwa samen met de brancheorganisatie “NVFN” een certificatieschema ontwikkeld te weten: BRL-K21019 “Leveren en de nazorg van noodverlichting en vluchtwegindicatie”.

Binnen het schema zijn drie toepassingsgebieden te vinden voor zowel centrale als decentrale systemen*.
1) De levering van de dienst onderhoud en nazorg zonder controle op detailontwerp.
2) De levering van installatie en renovatie, waar detailontwerp een onderdeel van is.
3) De levering van dienst projectie, waar basisontwerp en detailontwerp een onderdeel van zijn.

*Bij decentrale systemen heeft ieder armatuur een eigen noodvoeding in de vorm van een accu en bij centrale systemen staat er in het gebouw een noodvoeding die via kabels alle armaturen van energie voorziet in geval van uitval van de primaire energievoorziening.

 

Saval BV is dus voor alle zes de toepassingsgebieden gecertificeerd en is het eerste beveiligingsbedrijf in Nederland die dit heeft weten te realiseren. Klanten van Saval BV, zijnde gebouwgebruikers en/of gebouweigenaren, kunnen de levering en de nazorg van noodverlichting en vluchtwegindicatie dus gecertificeerd afnemen en kunnen hiermee aantonen aan het bevoegde gezag en de verzekeraars dat zij in het kader van het bouw- en ARBO-besluit hun zorgplicht hebben genomen.

Rubrieken