Persberichten

Saval Life-Protector-15 mobiel watermist systeem 15 feb 2017

Saval Life-Protector-15 mobiel watermist systeem

Een brand overvalt je en zelf blussen vergt alertheid en bij voorkeur enige training. Automatische blussystemen die deze rol overnemen zijn ideaal, maar niet overal geschikt. Het nieuwe Saval Life-Protector-15 mobiele watermist systeem vergroot de overlevingskansen van minder zelfredzame mensen.

 

De Life-Protector-15 is een volledig autonoom systeem dat gedurende 15 minuten watermist produceert. Het systeem wordt geactiveerd door een rookmelder. Na activering van de rookmelder meldt het systeem een brandalarm via een GSM module naar een alarmcentrale, bewaakte (hulp)post, PZI installatie en/of mobiele telefoon. Binnen enkele seconden nadat de brand is gedetecteerd, wordt de ruimte gelijkmatig gevuld met een hoogwaardige fijne mist.

Watermist heeft een hoog koelend vermogen in de hele ruimte, waardoor de brand wordt beheerst of zelfs geblust. De mist beperkt de warmte- en rookontwikkeling waardoor de overlevingskansen significant toenemen, er is meer tijd om veilig te vluchten en voor interne/externe hulpverleners te evacueren. Het systeem is onschadelijk voor mensen en milieuvriendelijk. Het heeft een laag waterverbruik waardoor de nevenschade minimaal is.

Systeem Life-Protector-15
De Life-Protector-15 is een eenvoudig opgebouwd systeem met een 90 liter cilinder gevuld met water en stikstof. Door een inventieve, gepatenteerde mengtechniek en een speciaal ontwikkelde mist nozzle kan het systeem een fijne, ruimtevullende watermist produceren. Het systeem werkt met een lage druk waardoor de mist rustig, gelijkmatig en met weinig geluid vrijkomt. Alle componenten zijn ondergebracht in een strakke plaatstalen omkasting en wordt aangesloten op 230V lichtnet met aansluitvermogen van slechts 10 watt. Bij stroomuitval zorgt de noodstroomaccu ervoor dat detectie, activering en doormelding beschikbaar blijven gedurende minimaal 24 uur.

Rubrieken