Persberichten

Scharnierarm voor robotica systemen 09 jun 2015

Scharnierarm voor robotica systemen
robolink D van igus®

De scharnierarm robolink D van igus biedt de mogelijkheid een 4-assige robot vanaf € 1500 te bouwen. Inclusief de motoren en bijpassende kabels. Het draagvermogen van de scharnierarm loopt tot 4 kg bij een eigen massa  van 5-8 kg. De motoren zijn regelbaar met optionele en in de handel verkrijgbare besturingsmodules.

Directe aandrijving

Bij dit systeem wordt de scharnierarm rechtstreeks met een motor direct op de as aangedreven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een smeringsvrije PRT polymeren draaikranslager die in een kunststof behuizing is gemonteerd. De laatste is eveneens verkrijgbaar in een volledige kunststof versie en wordt aangedreven door een wormwielaandrijving en optioneel met de igus-stappenmotoren Nema 17 of 23.

Uitvoeringen scharnierarm

De robolink D scharnierarmen zijn beschikbaar in drie formaten en met verbindingselementen van kunststof of aluminium op de scharnierarmen van één tot vier assen te combineren. Door de modulaire opbouw is het mogelijk om relatief eenvoudig een roboticasysteem te bouwen dat is afgestemd op de specifieke behoeften van de gebruiker.

Omdat de modulaire robotkit zowel licht als sterk is, zijn er mogelijkheden voor machine- en installatiebouwers maar ook voor systeem-integratoren en automatiseerders in alle branches. Van automobielproductie tot medicijnentechniek. Vooral wanneer het om een samenwerking tussen mens en machine gaat. Daarbij zijn zowel de individuele componenten als een kant-en-klaar systeem inclusief bouwplaat te bestellen.

Ga voor meer informatie naar: www.igus.nl/nieuws

Rubrieken