Persberichten

Servokabels met de kleinste buigradius ter wereld 02 mrt 2017

Servokabels met de kleinste buigradius ter wereld
Foto PM6416-1 Als eerste ter wereld: CF29 servokabels bieden gegarandeerde veiligheid voor de kleinste buigradii en extreme temperaturen. (Bron: igus B.V.)

Tijdens de recentste editie van de SPS IPC Drives beurs presenteerde igus haar nieuwe CF29 servokabel serie – één van de diverse nieuwe high-end kabelseries voor gebruik in kabelrupsen met een buitenmantel gemaakt halogeenvrij TPE. Deze uitbreiding van het productgamma biedt volledig nieuwe mogelijkheden voor energietoevoer naar aandrijvingen, voor gebruikers met zeer zware eisen ten aanzien van omgevingstemperatuur of krappe installatieruimtes.

Een kabelkern geoptimaliseerd voor beweging gecombineerd met een onder hoge druk, geëxtrudeerde TPE binnenmantel die nog meer stabiliteit biedt en een uiterst flexibele TPE-buitenmantel vormen de kenmerken van de nieuwe CF29 chainflex servokabels. De high-end serie is geschikt voor de kleinste buigfactor voor servokabels tot wel 6,8xd en is daarom uniek in de markt. De nieuwe serie biedt een gegarandeerde oplossing tot een temperatuur van -35°C en kan zelfs worden gebruikt voor bewegende toepassingen in diepvries opslagloodsen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het halogeenvrije TPE buitenmantelmateriaal van igus, dat vrijwel ongelimiteerd tegen olie bestand is. Dit materiaal wordt al jarenlang gebruikt voor andere chainflex kabels. Om haar klanten nog uitgebreidere keuzemogelijkheden te bieden, breidt igus nu haar high-end programma uit met deze nieuwe servokabel en aanvullende series met data- en buskabel.

Nog meer keuze – met gegarandeerd lange levensduur

Alle kabels zijn succesvol getest in een klimatologische testkamer, met realistische mechanische belastingen en temperaturen in het 2.750 m2 grote testlaboratorium bij igus. Hierdoor kan de kabelproducent voor alle kabels een levensduur van 36 maanden garanderen. Zelfs voor kabels voor de meest dynamische en gecompliceerdste bewegingen. De chainflex levensduurcalculator (www.igus.nl/cf-lifetime) helpt u bij het maken van de beste keuze en geeft u de verwachte levensduur van elke kabel aan in cycli na het invoeren van de betreffende applicatie parameters. Hierdoor kunnen klanten precies die kabel kiezen die betrouwbaar werkt in hun toepassingen – zonder dat ze teveel betalen.

Meer informatie vind u hier.

Rubrieken