Persberichten

Snel geconfectioneerd en veilig beschermd met nieuwe aderpaarafscherming voor servokabels van igus 04 jun 2019

Snel geconfectioneerd en veilig beschermd met nieuwe aderpaarafscherming voor servokabels van igus
De nieuwe aderpaarafscherming voor het besturingspaar reduceert de installatietijd en verlengd de levensduur van de servokabels. (Bron: igus B.V.)

Het doel van de vier jaar durende ontwikkelings- en testperiode, uitgevoerd door de kabelspecialisten bij igus, was een makkelijker te verwerken kabel, met een vereenvoudigde installatie van complexe afgeschermde aderparen, maar tegelijkertijdook het verlengen van de levensduur van de kabelrups. Het resultaat is een nieuwe aderpaarafscherming voor de chainflex servokabels uit de CF21, CF27 en CF29 series. Dit garandeert een maximale elektromagnetische compatibiliteit van het besturingspaar en een snellere afscherming van de kabel. Hierdoor kan de gebruiker tot 30% van de verwerkingstijd besparen voor de aderpaarafscherming en dus ook op de installatiekosten.

Wanneer de omvormer en aandrijving verbonden moeten worden, dan worden servokabels gebruikt. Voor de montage, moet de gebruiker eerst de kabel strippen. De CFRIP-scheurdraad, een innovatie die door igus in 2012 werd geïntroduceerd, helpt hierbij. De in de kabelmantel geïntegreerde scheurdraad, maakt het hier aan trekken eenvoudig, net als een rits, en resulteert in tot 50% sneller kabelstrippen. Als laatste ontwikkeling, presenteerde igus tijdens de SPS IPC Drives beurs haar bekende en beproefde servokabels uit de CF21, CF27 en CF29 series voor gebruik in kabelrupsen voorzien van een nieuwe aderpaarafscherming. De afgedekte afscherming verhoogt de elektromagnetische compatibiliteit van het controlepaar en vereenvoudigt de aansluiting van de aderpaarafscherming. Hierdoor kunnen gebruikers tot wel 30% besparen op de installatie van de aderpaarafscherming en zo de kosten verlagen. "Deze speciale afschermingsmethode zorgt voor een significante toename van de levensduur van de servokabel-families," legt Rainer Rössel uit, afdelingshoofd van chainflex-kabels divisie bij igus. "We konden dit tijdens tests in het eigen laboratorium aantonen, met meer dan 45 miljoen slagen."

Servokabels met 36 maanden garantie

De UL-gecertificeerde CF21 servokabels van igus zijn leverbaar met uiterst flexibele, oliebestendige PVC-buitenmantel voor een hoge belastbaarheid en de kleinste mogelijke buigradii voor in kabelrupsen vanaf 7,5 x d. De CF27 kabelserie met een oliebestendige PUR-buitenmantel is vlamvertragend en heeft voor de Russische markt EAC- en CTP-certificering. Terwijl de CF29 kabel met een TPE-buitenmantel geschikt is voor toepassingen met een buigradius vanaf 6,8 x d, zelfs bij extreme temperaturen van -35 tot +100°C. Al 1.354 chainflex-kabels voor bewegende toepassingen worden continu door igus getest in het eigen laboratorium dat een oppervlakte heeft van 2.750 m². Hierdoor is igus de enige producent op de markt die 36 maanden garantie geeft op het gehele kabelassortiment.

Ga voor meer informatie over deze kabels naar de wesbite van igus.

Rubrieken