Persberichten

Spaanwerend en compact: de nieuwe optisch gesloten kunststof kabelrups R2.40 van igus 12 jan 2016

Spaanwerend en compact: de nieuwe optisch gesloten kunststof kabelrups R2.40 van igus
Optisch gesloten kabelrups R2.40 (links) beschermt bewegende kabels ook in kleine ruimtes tegen spanen, stof en vuil.

Tijdens de Motek en gelijktijdig op de EMO van 2015 presenteerde igus de optisch gesloten kabelups serie R2 met 40 millimeter inwendige hoogte, om ook in geval van compacte inbouwruimtes, zoals bij werktuigmachines, de juiste oplossing te kunnen bieden. Net als zijn grote broer, R2.75 met 75 millimeter inwendige hoogte, biedt de nieuwe gesloten kabelrups gebruikers bescherming tegen spanen, stof en vuil. Tegelijkertijd is hij gemakkelijk te openen en te sluiten, waardoor montagewerkzaamheden vereenvoudigt worden.

Spaanwerende kabelrupsen, de zogeheten optisch gesloten kabelrupsen, leveren gebruikers ook in vuile omgevingen of binnenin bewerkingsruimtes de zekerheid, dat kabels tegen invloeden van buitenaf beschermd zijn. Geconstrueerd op basis van het voordelige E2-principe (twee onderdelen per kettingschakel), bieden de spaanwerende gesloten kabelrupsen uit de R2 serie naast de voordelen van smeermiddel- en onderhoudsvrijheid ook bescherming tegen externe vervuiling en aantasting door spanen. Op de Motek presenteerde igus de gesloten kabelrups in de nieuwe afmeting met inwendige hoogte van 40 millimeter. Deze kan in zowel de binnenradius (R2i.40) alsook in de buitenradius (R2.40) geopend worden, zodat de gebruikers tijdens het vullen met kabels en slangen de voor hen meest geschikte variant kunnen kiezen. De deksels kunnen bij alle varianten worden gezwenkt en behoeven voor het vullen van de kabelrups niet volledig verwijderd te worden.

Constructie beschermt kabels en gehoor

De contouren van het deksel van de optisch gesloten kabelrups R2.40 zijn glad en de kromming en nauwe productietoleranties garanderen, dat zich tussen de aanslagen geen spanen op kunnen hopen. Gladde binnencontouren van de kabelrups en afgeronde scheidingsschotten gemaakt van hetzelfde hoogwaardige materiaal beschermen bovendien de kabels. De geïntegreerde vergrendeling zorgt daarnaast voor een stevige ondersteuning van de inwendige verdeling, ook bij zijdelings liggende toepassingen. Door een geïntegreerde rem op de afzonderlijke rupsschakels is de loop van de kabelrups hoorbaar stiller. Ook trillingen worden hierdoor gereduceerd, zodat precieze werkzaamheden aan het werkstuk gegarandeerd kunnen worden. Door de dubbele aanslagen kan de gesloten kabelrups extra hoge lasten opnemen en zijn zelfs grote vrijdragende lengtes mogelijk. De universele aansluitelementen van R2.40 zorgen bovendien ook voor bescherming tegen spanen en bieden extra uitgebreide mogelijkheden voor de interne trekontlasting.

Kijk voor meer informatie op: www.igus.nl

 

Rubrieken