Persberichten

Speciaal ontwikkeld voor hoeken: gebogen lineaire geleiding van igus 27 jul 2015

Speciaal ontwikkeld voor hoeken: gebogen lineaire geleiding van igus
Gebogen drylin geleiding van igus

Toenemende individuele wensen en optimale benutting van de ruimte vereisen nieuwe ideeën op het gebied van design. Bij lineaire glijlagers stelt, tot nog toe, de rechte vorm van de railgeleiding bepaalde grenzen aan de constructiemogelijkheden. De kunststofspecialist igus biedt nu echter drylin-rails aan die ontwerpers meer vrijheid bieden, bijvoorbeeld in cabines van bouw- en landbouwmachines.

Op basis van de vertrouwde drylin W-lineaire glijlagers heeft igus een nieuw aanbod in lineaire geleiders ontwikkeld dat ook voor gebogen trajecten een betrouwbare en betaalbare oplossing biedt. De gebogen geleidingen zijn gemaakt van aluminium en hebben een bijzonder resistent harde geanodiseerd coating. Aangepaste lagerblokken realiseren daarbij bochtpassages zonder scheeflopen of vastklemmen. Bovendien kunnen passende handmatige klemmen worden toegevoegd. Eenvoudige montage en onderhoudsvrij gebruik zijn de sterke punten van het nieuwe systeem, dat, net als alle drylin-systemen, lage wrijvingscoëfficiënt combineert met vuilbestendige droogloop. De drylin-aluminiumrails zijn ook individueel eenvoudig te bewerken en kenmerken zich door hun lichtgewicht.  

Gebruik in chauffeurscabines

De chauffeurscabine van een landbouwmachine vormt een goed voorbeeld van hoe gebogen geleiderails bij het verstellen van beeldschermen, stoelen of armaturen de flexibiliteit kunnen verbeteren en zich optimaal kunnen aanpassen aan het algemene ontwerp van de machine. Iedere landbouwmachine heeft immers haar specifieke maten en ontwerpeisen. Aanpasbare, modulair structurele componenten creëren de nodige 'speelruimte' om op maat gemaakte oplossingen mogelijk te maken. De gebogen drylin-rail is configureerbaar: binnen bepaalde fysieke grenzen kunnen gebruikers hun eigen buigradius kiezen en deze optimaal in de chauffeurscabine inpassen. igus fabriceert de profielrails conform deze specificaties en levert de verschillende rails en lineaire lagers uit het assortiment van drylin W en drylin T.

Ga voor meer informatie naar: www.igus.nl/DRYLIN

Rubrieken