Persberichten

Stiller, gaat langer mee en monteert makkelijker: de nieuwe machinebouwstandaard voor kabelrupsen 19 aug 2016

Stiller, gaat langer mee en monteert makkelijker: de nieuwe machinebouwstandaard voor kabelrupsen
De nieuwe E2.1 wordt geleverd inclusief kaberups-opener

Op de Hannover Messe van 2016 introduceerde igus de nieuwe generatie van de tweedelige E2.1 kabelrups. Als gevolg van voortdurende productontwikkeling en aanvullende klantwensen, is het oorspronkelijke model aanzienlijk verbeterd. Vergeleken met de eerste E2.1 serie biedt het nieuwe model revolutionaire vernieuwingen om de levensduur van de toepassing verder te verbeteren.

Al meer dan 15 jaar heeft motion plastics specialist igus kabelrupsserie E2/000 in het assortiment, deze rups welke een eenvoudige en veelzijdige montage combineert met robuustheid, heeft zich hierdoor min of meer tot standaard kabelrups ontwikkeld voor de machinebouw wereldwijd, van hout- tot aan metaalbewerking. Met de E2.1 komt er nu een nieuw type kabelrups op de markt, welke ook uit twee delen bestaat: een rupsschakel en een dwarsverbinder. Deze kan in de buitenradius aan beide kanten met een schroevendraaier of met de nieuwe kabelrups-opener, welke bij elke eerste bestelling gratis wordt meegeleverd, worden geopend en naar de zijkanten worden opengeklapt en kan ook in zijn geheel worden verwijderd. De openklapbare dwarsverbinders kunnen vervolgens eenvoudig met de hand weer worden gesloten. Met behulp van een schroevendraaier is het bij deze nieuwe generatie nu ook mogelijk, de dwarsverbinders vanaf de zijkant van de schakels te verwijderen, hetgeen bij gemonteerde kabelrupsen en beperkte toegankelijkheid een aanzienlijk voordeel is. Een andere constructieve verbetering van de E2.1 serie is de "rem" op de aanslag van de schakels. Deze zorgt voor een zeer stille loop van de kabelrups en minder trillingen en geluid. Vergeleken met de eerste generatie is de E2.1 daarom ca. 50 procent stiller.

Ontworpen voor een maximale levensduur

De nieuwe serie E2.1 is voorzien van een zeer kabelvriendelijk binnenwerk, vergeleken met de E2/000 biedt hij daarnaast nog meer ruimte biedt bij gelijke buitenafmetingen. "Juist bij bewerkingsmachines kan dit een doorslaggevend voordeel zijn, omdat hier vaak weinig inbouwruimte beschikbaar is", legt Harald Nehring uit, afdelingshoofd kabelrupsen bij igus. Passend bij het ontwerp van het binnenwerk van de kabelrups biedt igus een kabelvriendelijke inwendige verdeling met afgeronde kanten voor een lange levensduur van slangen en kabels. Een geïntegreerd raster in de dwarsverbinders zorgt voor een exacte montage van de tussenschotten. Op de Hannover Messe toont igus de nieuwe E2.1 met een inwendige hoogte van 38 mm en een inwendige breedte van 65 mm. Meer variaties, zoals een in de binnenradius te openen versie worden in de komende maanden ontwikkeld.

Voor meer informatie over deze kabelups gaat u naar: www.igus.nl/E2.1

Rubrieken