Persberichten

CTL lineair unit 26 nov 2023

CTL lineair unit
CTL Lineair unit

TEVEL presenteert de nieuwe CTL lineaire unit van UNIMOTION.

 

TEVEL (Westervoort) is de officiële partner voor UNIMOTION in Nederland en adviseert c.q. levert ook deze Lineair units.

De CTL is een lineair unit met een geïntegreerde high-performance UNIMOTION lineaire motor. Hoge nauwkeurigheid wordt bereikt met behulp van een precisie en geluidsarme lineair geleidingssysteem terwijl de lineair motor hoge dynamische bewegingen mogelijk maakt. Snelheden tot 5 m/s zijn te bereiken en bieden hiermee de hoogste acceleratie van alle lineair units van UniMotion.

Een hoge nauwkeurigheid en hoog dynamisch bereik kan worden verkregen door gebruik te maken van nauwkeurig lineaire geleidingen en een lineair motor.

Door de lineair motoraandrijving zijn de CTL lineair units spelingsvrij, en kunnen worden voorzien van verschillende incrementele en absolute encoders.

Door de compacte afmetingen en een breed assortiment aan motorlengtes kunnen de lineair units in uiteenlopende hoog-dynamische applicaties simpel toegepast worden. Voor verdere uitbereiding kan de CTL worden uitgerust met een kabelrups welke geschikt is voor hoog dynamisch en geluidsarme toepassingen, mede dankzij een speciaal ontwikkelde methode van koppelen aan de lineair unit.

Een corrosiebestendige afschermstrip beschermt het apparaat tegen omgevingsinvloeden zoals vuil en stof.

De innovatieve opspan methode biedt een perfecte uitlijning van de behuizing, zelfs bij een lange slaglengte en hoge versnellingen. De geanodiseerde aluminium behuizing heeft zijsleuven voor bevestiging en sensoren. Een centraal smeerpunt aan beide zijden van de slede biedt eenvoudige toegang voor smering, reiniging en onderhoud. De aluminium profielen zijn geproduceerd volgens EN 12020-2 norm.

Belangrijkste voordelen:

3 verschillende formaten (145, 200, 250) elk met lange of korte slede

Slaglengte tot 5970 mm

Continue kracht tot 1125 N

Piekkracht tot 2475 N

Optie voor lage snelheid en hoge snelheid

Herhaalnauwkeurigheid tot 0,001 mm

Lage bewegende massa

Hoge dynamiek (in relatie met lage massa)

Weinig onderhoud

Optioneel: geruisloze high-speed kabelrups met roestvrijstalen geleide-rail

 Volg TEVEL ook op Linkedin

Rubrieken