Persberichten

Energie harvesting miniatuur absoluut encoder. 26 apr 2023

Energie harvesting miniatuur absoluut encoder.
EHO36 miniatuur absolute encoder

TEVEL presenteert de nieuwste EHO36 miniatuur absolute encoder van LIKA Electronics. Deze optisch encoder behoort bij een nieuwe familie absolute encoders die ontwikkeld zijn met energy harvesting technology.  

TEVEL (te Westervoort) is de officiële partner van LIKA Electronic in Nederland en adviseert c.q. levert ook deze nieuwe encoders.

Deze optische singleturn en multiturn encoders zijn leverbaar in:

·         SSI of BiSS-interfaces

·         Een compact en robuust ontwerp met een Ø 36mm behuizing

·         Uitvoering in een 6 mm volle- of blinde holle as

·         Resolutie tot 25 bit single turn & 16 bit multiturn

·         Energie harvesting technologie ( batterij-loos)

Door deze aanvulling biedt deze 36 mm compacte encoder toch een zeer hoge resoluties en diversen mechanische en elektrische opties in een zeer robuuste behuizing.  Daarnaast is de encoder uitgerust met “energie harvesting techniek”. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een magneet, die bij verdraaiing van de encode-as beweegt in een spoel en op deze manier een kleine spanning genereerd waarmee de encoders in staat is om de absolute positie vast te houden. Het absolute uitgangssignaal van deze encoder is leverbaar in een SSI of BiSS-C-interface.  Keuze van aansluiten kan via vaste kabel met openeinde of een M12 aansluiting.

EHO36

De EHO36 is ontworpen om de maximale flexibiliteit te bieden. Door het uiterst compacte ontwerp is de encoder makkelijk te integreren in een kleine installatieruimte, wat bijdraagt tot het beperken van de machinegrootte.

De behuizing is robuust met een beschermingsklasse van IP67, wat het perfect maakt deze veilig toe te passen in ruwe industriële omgevingen.

De EHO36 maakt gebruik van een optische meetmethode met een bereik van een 25 bit single-turn resolutie en tot 16 bits multiturn. Het Multi turn-deel is batterij-loos en traploos. Dit maakt de encoder niet alleen lichter maar ook compacter en verminderd het risico op mechanische storingen.Temperatuurbereik van deze encoder loopt van -40 °C tot +100 °C.

Door de hoge resolutie, het compacte formaat en het grote tempratuurbereik is de EHO36 uitermate geschikt voor:

·         Kleine motoren

·         Hoog dynamische servomotoren

·         Pick & place en handeling Robots

·         Assembly systemen

·         Printers

·         Meetmachines

·         Medische apparaten en laboratoriuminstrumenten

·         Meerdere posities in windturbines

Door deze automatiseringstoepassing die een accurate meetmethode vereisen en waarbij een kleine ruimte voorhanden is, is deze encoder uitermate geschikt.

Rubrieken