Persberichten

RD rotary actuators for changeovers and adjustment operations 30 jan 2024

RD rotary actuators for changeovers and adjustment operations
RD rotary actuators


TEVEL presenteert RD rotary actuators for changeovers and adjustment operations. Deze roterende actuatoren zijn ontworpen om omschakelingen en aanpassingen in verstelassen te automatiseren en te vereenvoudigen. Vier modellen met specifieke vermogens en kenmerken. Alles-in-één configuratie voor kosteneffectieve integratie met Profinet, EtherNet/IP, EtherCAT, POWERLINK, CANopen, Profibus of MODBUS RTU-interfaces.

TEVEL (Westervoort) is de officiële partner voor Lika Electronic in Nederland en adviseert c.q. levert ook deze nieuwe RD Actuators.

RD roterende Actuators van Lika Electronic zijn positioneringseenheden ontworpen om omschakelingen en afstellingsoperaties in verstel-assen volledig te automatiseren. Ze maken productieprocessen flexibeler en efficiënter, verkorten omschakeltijden, verlagen kosten, verminderen stilstand-tijden en minimaliseren het risico op fouten en materiaalverspilling. Ze zijn geschikt voor verschillende sectoren en toepassingen, en zelfs voor het vervangen van handwielen en knoppen in oude manuele afstellingssystemen zonder mechanische aanpassingen te vereisen. Actuators zijn opgebouwd uit een servomotor, een echte multiturn absolute encoder, een gesloten-lus positionerings- en koppelregelaar, en een Ethernet/veldbus interface in een compacte module. De all-in-one configuratie maakt integratie, installatie en configuratie eenvoudig. RD actuators zijn beschikbaar in vier modellen met specifieke vermogensgroottes en kenmerken.

  •    RD5 / RD53 is het instapmodel. Dit is een zeer compacte Actuator met een nominaal koppel van 5 Nm. De ingebouwde encoder heeft een resolutie van 18 bit en is gemonteerd op de uitgaande as. De Actuator kan ook uitgerust worden met een houdrem het veilig vasthouden van de verstelas.
  • ·  RD1A / RD12A blinkt uit in veelzijdigheid. Deze Actuator is beschikbaar in nominale koppels van 1,2 tot 5 Nm en is uitgerust met een 20-bit encoder; uitgevoerd met jog-knoppen voor kalibratiedoeleinden en biedt een uitgebreid scala aan Ethernet- en businterfaces, evenals een RS-232 servicepoort voor configuratie en diagnostiek. Ook dit model kan uitgerust worden met een houdrem.
  •   RD4 is de heavy-duty aandrijving ontworpen voor continu gebruik. Het biedt nominale koppels van 10 en 15 Nm en is uitgerust met een 20-bit encoder en gearbox overbrenging.
  •   RD6 is het krachtigste model. Uitgevoerd met servomotor met een vermogen van 150 W en 250 W (nominaal koppel: 0,5 Nm en 0,8 Nm), multiturn encoder met een resolutie van 28 bit. In tegenstelling tot andere modellen, is deze Actuator uitgerust met Ø14 mm volle as.

RD Actuators communiceren via Profinet, EtherNet/IP, EtherCAT en POWERLINK Ethernet-gebaseerde interfaces, evenals via CANopen, Profibus en MODBUS RTU conventionele veldbus interfaces, afhankelijk van het model.

Alle RD Actuators kunnen gekoppeld worden aan een LDT10 HMI touchscreen. De combinatie is vooral geschikt voor meerassige systemen. Het touchscreen maakt het mogelijk om alle Actuators aangesloten in het netwerk, tegelijkertijd te bedienen en hun werkparameters op te slaan in recepten.

Door één toets in te drukken worden de recepten met de doelposities naar alle Actuators tegelijk gestuurd, waardoor de gehele omschakelcyclus automatisch start. Typische toepassingen van RD Actuators zijn omschakelingen in verpakkingslijnen, afstellingsoperaties in meerassige systemen, vulmachines, matrijswisselaars, mobiele stops, vervanging van handwielen en positie-indicatoren, buigmachines, gereedschapswisselaars, spindel positioneringsapparaten, houtbewerkingsindustrie, kunststof- en papierindustrie, steen- en metaalverwerkende industrie.

Rubrieken