Persberichten

SMA3 Magnetische Absoluut Encoder met MARS-technologie 27 feb 2024


TEVEL presenteert de SMA3 non-contact magnetische absoluut encoder, uitgerust met baanbrekende Multi Adaptive Range Sensor (MARS)-technologie. Deze state-of-the-art encoder zet een nieuwe standaard in positie-controle voor een breed scala aan roterende en lineaire toepassingen.

TEVEL (Westervoort) is de officiële partner voor Lika Electronic in Nederland en adviseert c.q. levert ook deze SMA3 encoder.

·        Ultra-compact ontwerp: met de meest compacte leeskop in zijn klasse biedt de SMA3 encoder een grote flexibiliteit voor applicaties met minimale inbouw ruimte.

·        Uitzonderlijke meetlengte: met een meetlengte tot wel 19,3 mtr, biedt de SMA3 encoder een oplossing voor de meest uitdagende positioneringsvraagstukken.

·        Hoge resolutie: een resolutie tot 0,29 μm zorgt voor uiterst nauwkeurige metingen, essentieel voor geavanceerde industriële systemen.

·        Hoge vernieuwingsfrequentie: met een vernieuwingsfrequentie van slechts 15 μs, levert de SMA3 encoder real-time feedback voor toepassingen die snelle en accurate respons vereisen.

·        Flexibele montagetoleranties: Dankzij een ruime tolerantie tot 2 mm is montage eenvoudig en flexibel, wat de operationele betrouwbaarheid ten goede komt.

·        Diverse Interface-opties: Met BiSS-C en SSI interfaces, plus aanvullende Sine/Cosine signalen, biedt de SMA3 encoder connectiviteit voor een scala aan industriële netwerken.

De SMA3 encoder is ontworpen voor zowel lineaire als roterende toepassingen en maakt gebruik van MARS-technologie om de breedte van de poolverdelingen aan te passen, waardoor de leeskop zich automatisch aanpast aan een lineaire magneetband of ronde magnetische ring. Dit betekent dat de diameter van de ring op klantwens aangepast kan worden wat de SMA3 encoder ideaal maakt voor positionerings- en snelheidsfeedback in veeleisende motion control-toepassingen. De SMA3 encoder is bestand tegen zware industriële omgevingen dankzij zijn volledig ingekapselde elektronica en IP67-afscherming.

Rubrieken