Persberichten

SMAH2, een flexibele encoder voor uitzonderlijk grote asdiameters 19 aug 2021

SMAH2, een flexibele encoder voor uitzonderlijk grote asdiameters

TEVEL presenteert de SMAH2 encoder, ontwikkeld voor applicaties op aandrijfassen met een uitzonderlijk grote asdiameter tot wel Ø 2,6 mtr.

 

TEVEL (Westervoort) is de officiële partner voor LIKA Electronic in Nederland en adviseert c.q. levert ook deze nieuwe encoder.

De SMAH2 encoder is geschikt voor uitzonderlijk grote aandrijfassen, ook wanneer deze moeilijk te bereiken zijn. Denk hierbij aan toepassingen zoals: windmolens, wind- en waterturbines, rotatietafels, kranen, constructiemachines, staalproductiemachines, papierproductiemachines, hout- metaal- en steenverwerkingsmachines, etc.

De SMAH2 encoder is opgebouwd uit een sensor-kop en een magneetband. Hierdoor is de encoder zowel bearingless als contactloos, en is het gebruik slijtage- en onderhoudsvrij.

De magnetische band is ongevoelig voor stof, olie, vet, water en vaak voorkomende chemische stoffen.

De uiteinden van de magnetische band zijn open en worden om de aandrijfas aan elkaar bevestigd. De encoder is erg geschikt voor retrofitting, omdat demontage van de aandrijfas niet nodig is. De encoder leest de absolute positie perfect af, ook bij het koppelstuk.

De maximale snelheid die de SMAH2 encoder kan verwerken bedraagt 2 m/s. (RPM-waarde hangt af van de diameter van de as. Bij een asdiameter van 1 mtr bedraagt het max. RPM: 38)

De SMAH2-encoder geeft de positie van de as weer met een resolutie tot 21 bits door middel van een SSI of BiSS interface.

 

KERNWOORDEN: Lika, TEVEL, encoder, aandrijfas

 

Over TEVEL:

TEVEL ontzorgt machinebouwers met maatoplossingen op component- en systeemniveau. Meten, positioneren en besturen zijn de laatste decennia uitgegroeid tot TEVEL’s kerndisciplines. De opgebouwde kennis en ervaring vormen een ideale basis voor componentadvies, de ontwikkeling en bouw van complete ‘motion control’ systemen. Met een no-nonsense mentaliteit en een passie voor mechatronica, is TEVEL de juiste partner voor machinebouwcomponenten, advisering, engineering, installatie en nazorg. Meer over TEVEL:  https://www.tevel.nl/informatie/over-ons/

Rubrieken