Persberichten

UITBREIDING ONLINE MOGELIJKHEDEN BIJ LINDE GAS 09 sep 2008

UITBREIDING ONLINE MOGELIJKHEDEN BIJ LINDE GAS

 

Zelf omschrijft Marco van Dorp, e-Marketing Officer bij Linde Gas in Schiedam, de website lindegasonline.nl als uitvoeriger, maar vooral sneller en eenvoudiger dan voorheen. ‘Als je wilt dat een dergelijke website in business-to-business ook daadwerkelijk wordt gebruikt, zul je moeten zorgen dat hij oogt en werkt als de bekende sites van bijvoorbeeld bol.com en neckermann.com. Dat is nu het geval.’
 
Van de kosmetische upgrade van de site maakte Linde meteen gebruik om een aantal faciliteiten uit te breiden of in te voeren. Van Dorp: ‘Het bestellen van cilinders en koudemiddelen is met name uitgebreid met de mogelijkheid tot inzage in de administratie die nu eenmaal voortvloeit uit bestellingen. Denk maar aan afleverdocumenten, afname-overzichten en vooral eerdere facturen en eventueel openstaande posten als PDF-bestanden die direct kunnen worden uitgeprint.”
 
Ook is uitgebreid aandacht besteed aan het beveiligingsaspect, vanzelfsprekend bij web-ordering van groot belang. “Na het inloggen op lindegasonline.nl vinden alle transacties plaats via het beveiligde deel van de site (https://)”, aldus Van Dorp. “En naast een eigen password heeft een gebruiker zelf ook vastgesteld, welke informatie hij wel of niet wil kunnen inzien. Elke collega zal dus zelf moeten beschikken over een gebruikers-ID, password en autorisatieniveau.”
 
Product- en veiligheidsinformatie, die tot op heden alleen te vinden was op de corporate website www.lindegasbenelux.com, vinden afnemers nu ook op het vernieuwde klantportaal. In de nabije toekomst, zo stelt Van Dorp, zal het informatiegehalte van lindegasonline.nl verder worden verbeterd.
 
 

Rubrieken