Persberichten

UniMotion CTJ200: lineaire unit voor heavy load pick-and-place toepassingen 17 jan 2014

 De nieuwe extra rigide lineaire module van UniMotion (SVN) staat garant voor een hoog dynamisch gedrag bij verplaatsing en positionering van zware lasten, tot 99.200 N dynamisch en 137.200 N statisch. De CTJ200 behaalt verplaatsingssnelheden tot 6 m/s aan hoge (herhalings-)nauwkeurigheden. De lineaire unit is daarom ideaal geschikt voor pick-and-place toepassingen van ‘heavy loads’.

De grote starheid van de CTJ200 Linear unit, bereikt UniMotion aan de hand van drie principes: een geoptimaliseerde aandrijfriem, een combinatie van twee lineaire geleidingen en een extra stevige behuizing. De voorgerekte gekartelde aandrijfriem is gemaakt uit AT polyurethaan en extra versterkt met staaldraad. In combinatie met een zero-backlash pulley wordt een grote nauwkeurigheid en hoge/grote krachtoverbrenging met dimensionale stabiliteit gerealiseerd. De behuizing bestaat uit een nauwkeurig geëxtrudeerd AL 6063 aluminium profiel met twee parallelle kogelomloop lineair geleidingen.

Qua afmetingen is de CTJ200 standaard verkrijgbaar met een slaglengte tot 6,5 m. In overleg met TEVEL Components, distributeur van UniMotion in de Benelux, kunnen ook slaglengtes tot 12 m worden geleverd. De breedte van het aandrijfelement is 200 mm, de hoogte 98,5 mm. Wagens zijn beschikbaar in 265 mm en 405 mm lengte en bepalen mede de belastings- en koppelprestatie van de totale unit. De lineaire module kan gecombineerd worden tot verschillende typen meerassige XYZ systemen.

Verdere specificaties en prestaties van de CTJ200 zijn raadpleegbaar op de website van UniMotion. TEVEL Components staat in voor advies, prijsopgaven en levering van UniMotion lineaire units in Nederland en België.

Rubrieken