Persberichten

Uw tandwiel slijtvast in 60 seconden met de nieuwe igus configurator 18 mei 2018

Uw tandwiel slijtvast in 60 seconden met de nieuwe igus configurator
Met de nieuwe tandwielconfigurator van igus, kunnen tandwielen nu online worden geconfigureerd in slechts 60 seconden. (Bron: igus B.V.)

Met de nieuwe tandwielconfigurator van igus, kunnen tandwielen nu online worden geconfigureerd in slechts één minuut en kunnen ze vervolgens rechtstreeks worden besteld in de igus webshop. De tandwielen worden geprint door de igus 3D-printservice en zijn vervaardigd uit iglidur I6, verwerkt door middel van SLS. De hoogwaardige kunststof dat speciaal is ontwikkeld voor tandwielen, wordt gekenmerkt door een hoge slijtvastheid en verslaat gefreesde tandwielen gemaakt van gangbare materialen zoals POM en PBT.

Vanwege de complexe evolvente-vertanding is het is vrijwel onmogelijk om tandwielen te ontwerpen zonder hulpmiddelen. Om het werk van de ontwerpers makkelijker te maken, heeft igus nu met de "tandwielconfigurator" een eenvoudige en praktische tool ontwikkeld. Dit stelt elke klant in staat zijn/haar eigen tandwiel te configureren, zelfs in speciale afmetingen. In slechts enkele stappen. De gebruiker hoeft slechts de specificaties van het gewenste tandwiel in te voeren, zoals de tandmodule, aantal tanden, breedte en binnendiameter. Hiermee wordt automatisch een 3D-model weergegeven, dat als STEP-bestand kan worden geëxporteerd. Door het uploaden van dit bestand naar de igus 3D-printservice (www.igus.eu/3dprintservice), kan het geconfigureerde tandwiel direct besteld worden in het nieuwe slijtvaste iglidur I6 SLS-materiaal, voor tandwielen bij igus. Met één muisklik kan de gebruiker zijn/haar slijtvaste tandwiel, zonder minimale bestelhoeveelheid, bestellen of een offerte aanvragen. Binnen drie dagen is het klantspecifieke tandwiel, gemaakt van het slijtvaste materiaal iglidur I6, gereed voor verzending.

Nieuw materiaal voor tandwielen geeft overtuigende resultaten in het testlaboratorium

Het nieuwe SLS-materiaal iglidur I6 voor tandwielen heeft haar hoge slijtvastheid en lange levensduur reeds, door het uitvoeren van testen in het 2750 m2 grote testlaboratorium, bewezen. In vergelijking met de tot dusver bestaande materialen voor de SLS-printen, gaf het materiaal iglidur I6 uitmuntende resultaten in het igus testlaboratorium.
 Er werd een wormwiel getest met 5 Nm koppel en 12 rtpm. Het tandwiel dat was gemaakt van laser-sintermateriaal PA12 liep vast na 521 cycli, omdat de wrijvingscoëfficiënt te veel was toegenomen. Het tandwiel gemaakt van het nieuwe laser-sintermateriaal iglidur I6, vertoonde een minimale hoeveelheid slijtage na 1 miljoen cycli en werkte nog steeds naar behoren. In de test kon iglidur I6 zich ook goed handhaven ten opzichte van bewerkte tandwielen. Tandwielen gemaakt van POM waren volledig versleten na 621.000 cycli, terwijl gefreesde PBT-tandwielen al na 155.000 cycli braken.

Test de nieuwe tandwielconfigurator nu: http://www.igus.eu/gearwheel

Rubrieken