Persberichten

Veilige communicatie tussen veiligheidsrelais PNOZmulti en besturingssysteem PSS 4000 12 sep 2013

Veilige communicatie tussen veiligheidsrelais PNOZmulti en besturingssysteem PSS 4000
Automatiseringsysteem PSS 4000 en veiligheidsrelais PNOZmulti

Het configureerbare besturingssysteem PNOZmulti en het automatiseringssysteem PSS 4000 kunnen nu in een systeemarchitectuur gebruikt worden. Met een eenvoudige bouwsteenoplossing kunnen de tot nu toe gescheiden systemen via Modbus TCP veilig gekoppeld worden. Hiervoor staan op het softwareplatform PAS4000 de failsafe bouwsteen "FS_SafeEthernetConnection" en in de PNOZmulti Configurator de bouwsteen "Safe Ethernet Connection" ter beschikking

In het desbetreffende gebruikersprogramma laat men bij beide bouwstenen de gegevens achter die moeten worden uitgewisseld – verdere configuratie is niet nodig.

De voordelen:

Uitbreiding van bestaande installaties, ongeacht of ze met het configureerbare besturingssysteem PNOZmulti of met besturingen van het automatiseringssysteem PSS 4000 gerealiseerd zijn.
Investeringsbescherming van uw installaties is gegarandeerd, het volledig overstappen op een ander systeem is niet nodig.
Geen extra bedrading, omdat de veilige koppeling via twee softwarebouwstenen in het desbetreffende gebruikersprogramma van de besturingssystemen wordt gerealiseerd.
Eenvoudige configuratie en programmering van een veilige communicatieverbinding tussen twee systemen.
Maximaal diagnosevermogen in beide systemen.
 

Rubrieken