Persberichten

Veldbusmodulen beschikbaar - Verkrijgbaar als uitbreiding van de configureerbare veiligheidsrelais PNOZmulti Mini 30 jan 2012

Veldbusmodulen beschikbaar - Verkrijgbaar als uitbreiding van de configureerbare veiligheidsrelais PNOZmulti Mini
PNOZ veilighiedsrelais mini

Veldbusmodulen beschikbaar - Verkrijgbaar als uitbreiding van de configureerbare veiligheidsrelais PNOZmulti Mini


De modulair uitbreidbare basismodulen PNOZ mm0.1p en PNOZ mm0.2p krijgen versterking. Naast communicatie- en veilige verbindingsmodulen zijn nu ook veldbusmodulen verkrijgbaar. Hiermee kunnen de basismodulen linkszijdig worden uitgebreid en op de veldbussystemen PROFIBUS-DP en CANopen worden aangesloten. Verdere veldbusmodulen zijn in voorbereiding.
Nu serieel mogelijk: parallel gebruik met een veldbusmodule


Nieuw is ook de mogelijkheid om ofwel de communicatiemodule PNOZ mmc1p ETH of PNOZ mmc2p serieel en parallel met een veldbusmodule te gebruiken. Men kan de veldbus-in- en uitgangen samen met de veldbusmodulen in de softwaretool PNOZmulti Configurator configureren. De veldbusmodulen dienen voor het uitlezen van diagnosegegevens en het instellen van virtuele in- respectievelijk uitgangen voor standaardfuncties.


De voordelen zijn eenvoudige diagnose- en besturingsinformatie en garantie van korte stilstandstijden en een hoge beschikbaarheid van de installatie. Bidirectioneel melden en besturen via de veldbusmodulen is mogelijk. Eenvoudig en economisch uitbreidbaar door de keuze van passende modulen. Activering van het diagnoseconcept PVIS met een klik in de PNOZmulti Configurator, ook individuele klantteksten zijn uiterst eenvoudig te integreren
Aansluiting van de bedienterminals PMImicro diag voor een complete, geïntegreerde diagnoseoplossing.


Wereldwijde veiligheidsstandaard voor alle machinetypen
De PNOZmulti Mini - los van de standaardbesturing- is de compacte veiligheidsoplossing waarbij deze eenvoudig aan wisselende eisen kan worden aangepast.
 

Pilz Vianen
Havenweg 22 4131 NM Vianen
T. 0347 320 477
E-mail: info@pilz.nl – www.pilz.nl
 

Rubrieken