Persberichten

Vereenvoudigde parallelle geleiding van kabelrups en beschermslang 10 feb 2017

Vereenvoudigde parallelle geleiding van kabelrups en beschermslang
Met de E4.1 TUB kunnen kabelrups en beschermslang bedrijfszeker en ruimtebesparend parallel aan elkaar worden geleid. (Bron: igus B.V.).

Motion plastics specialist igus heeft kabelrups-serie E4.1 verder uitgebreid en biedt nu een  oplossing voor het gecombineerd geleiden van kabelrups en beschermslang in één systeem. Onder de naam E4.1 TUB garandeert dit systeem flexibiliteit, montage-gemak en een lange levensduur in één onderhoudsvrij en slijtagearm product.

Losse kabels en slangen, die een aanzienlijk kortere levensduur hebben dan andere media in het systeem, worden vaak buiten de kabelrups om in een beschermslang geleid. Zo kunnen regelmatig terugkerende servicewerkzaamheden snel worden uitgevoerd, zonder de kabelrups te hoeven openen. Om de verbinding van kabelrups en beschermslang zo eenvoudig en stabiel mogelijk te realiseren, heeft igus nieuwe zijdelen voor de E4.1 serie ontwikkeld. De zijdelen van de kabelrups zijn voorzien van een speciale uitsparing, waar men de clips eenvoudig in kan schuiven. In een mum van tijd kan men zo de kabelrups met de beschermslang verbinden. Tot nu toe werd de beschermslang meestal met klemmen aan de kabelrups verbonden. Deze zogenaamde clip-houder is beschikbaar voor 4 van de E4.1-maten en is te combineren met 8 verschillende slangdiameters. De zijdelen kunnen ook eenvoudig achteraf bij bestaande E4.1 kabelrupsen worden gemonteerd.

Voor de bevestiging aan de kabelrups en de montage van de beschermslang zijn schroeven noch gereedschap benodigd. Zowel montage als demontage zijn hiermee zeer snel en eenvoudig uitvoerbaar. De kabelrups en beschermslang worden in de E4.1 TUB zodanig met elkaar verbonden, zodat het systeem in harmonie functioneert met een optimale levensduur. Het systeem is uitgebreid getest in het 2.750m2 grote test-laboratorium in Keulen (D).

Voor een optimale benutting van de inbouwruimte en kabelbescherming

Net als de beschermslang kenmerkt ook de kabelrups zich door een eenvoudige en snelle montage op de machine. Daarbij maakt de E4.1 kabelrups door de aan beide zijden uitneembare dwarsverbinders het eenvoudig plaatsen en verwijderen van kabels en slangen mogelijk. Gebruikers kunnen ook bij kleine inbouwruimten profiteren van de hoge stabiliteit, robuustheid en de geringe geluidsontwikkeling van de E4.1. De nieuwe zijdelen zijn ook voor de gesloten R4.1-versie verkrijgbaar. Zo kunnen de universele zijdelen, dwarsverbinders, deksels, bodems, tussenschotjes, beugels en nu ook clips naar hartenlust met elkaar  gecombineerd worden. De externe, parallelle geleiding van de beschermslang E4.1 TUB breidt op eenvoudige wijze het potentieel voor kabelgeleiding uit, zonder dat dit dure ingrepen naderhand of zelfs het vervangen van bestaande systemen tot gevolg heeft, zonder dat er significant meer inbouwruimte benodigd is. igus levert dit systeem direct uit voorraad, beschikbare inwendige hoogtes: 32 , 42 en 56 mm – en op aanvraag zelfs 80 mm.

Meer informatie vindt u hier.

Rubrieken