Persberichten

Video: Lineaire robot van Güdel, nog productiever met intelligent energietoevoersysteem 20 aug 2020

Video: Lineaire robot van Güdel, nog productiever met intelligent energietoevoersysteem
Uitgerust met kabelrupsen en smart plastics sensoren van igus, kan de gebruiker de conditie van zijn componenten bewaken met behulp van het Güdel conditiebewakingssysteem. (Bron: igus® B.V.)

Plan onderhoud vooraf: dit doel wordt niet alleen nagestreefd door igus met haar intelligente smart plastics producten voor het bewaken van kabelrupsen, kabels en glijlagers, maar fabrikanten van machines en systemen bieden ook steeds meer oplossingen met hun eigen hulpmiddelen voor het bewaken van de conditie van machines.

Eén van hen is het Zwitserse bedrijf Güdel: de automatiseringsspecialist maakt gebruik van de igus sensoren EC.M en EC.W voor haar lineaire robots. "De sensoren meten de beweging en de slijtage van de vier kabelrupsen die worden gebruikt en sturen de meetwaarden via de icom data-module naar de conditiebewakingscomputer van Güdel", legt Richard Habering uit, hoofd van de smart plastics divisie bij igus. Door verbinding te maken met de igus cloud, wordt de data geëvalueerd met behulp van AI en "machine learning".

De integratie van de geanalyseerde data vindt plaats via het conditiebewakingssysteem van Güdel. "Met het hulpmiddel kan de gebruiker de status van de kabelrupsen en gebruikte rollen bewaken", zegt Daniel Bangerter, hoofd klantenservice bij Güdel. "Onderhoud kan worden gepland door het verzamelen en evalueren van data."

In de video (https://youtu.be/oYRlQR1Ny5s) leggen Richard Habering en Daniel Bangerter precies uit hoe voorspelbaar onderhoud werkt met smart plastics en het conditiebewakingssysteem van Güdel.

Rubrieken