Persberichten

Virtual Reality en 3D content doen intrede in trainingsprogramma van Pilz 12 okt 2015

Virtual Reality en 3D content doen intrede in trainingsprogramma van Pilz
Nieuw trainingsprogramma voor Pilz Nederland

Vianen, 12 oktober 2015 - Innovatie en klantgerichtheid zijn waarden die bij Pilz hoog in het vaandel staan. Dit najaar heeft de aanbieder van industriële  automatiseringsoplossingen zijn trainingsprogramma vernieuwd. Naast een aantal nieuwe trainingen heeft Virtual Reality nu echt zijn intrede gedaan in de Pilz Academy. 

Nieuwe vormen van leren

Op onderwijsgebied hebben zich de laatste jaren veranderingen voorgedaan. Aanbieders van trainingen en cursussen vragen zich continu af hoe men op innovatieve en aantrekkelijke wijze de stof onder de aandacht kan brengen.

Als innovatieve organisatie vernieuwt Pilz op zijn beurt ook continu zijn onderwijsmethoden. De opzet van de training is al jaren gericht op het aspect: doen. Alle trainingen van Pilz zijn praktijkgericht. Cursisten gaan zelf aan de slag met het materiaal. Van tevoren worden zij geadviseerd eigen cases uit de praktijk in te brengen welke worden behandeld tijdens de training. In de trainingen wordt gewerkt op tablets. Ook het naslagwerk, cases en bijlagen (normen en richtlijnen) zijn digitaal terug te lezen.

Trainingen op locatie

De vraag naar trainingen op locatie neemt toe. Om in te kunnen spelen op de vragen in de markt en daarmee invulling te geven aan de belangrijkste kernwaarden, legt Pilz, naast de trainingen in de Pilz Academy in Vianen,  de focus op incompany trainingen. Samen met de klant maakt Pilz indien gewenst een opleidingstraject op maat en op locatie. Dit bespaart reis- en verblijfskosten. Bovendien heeft Pilz kennis van de productiemiddelen op locatie zodat de training direct kan worden toegespitst op de praktijksituatie. Dit allemaal met ondersteuning van Virtual Reality en 3D content.

Vernieuwde gids

Deze maand brengt Pilz de vernieuwde cursusgids uit. De curusgids is te downloaden via www.brochures.pilz.nl. Ook op de website www.opleidingen.pilz.nl is het trainingsaanbod te vinden. 

Rubrieken