Persberichten

Virtueel sprookjesland voor engineers: de igus fabriek reist de wereld rond 01 mei 2020

Virtueel sprookjesland voor engineers: de igus fabriek reist de wereld rond
De nieuwe app

Een VR headset met de nieuwe app "igusVR - Engineer‘s Wonderland" stelt engineers en inkopers in staat klanten rond te leiden in de fabriek in Keulen (D), ongeacht waar de klanten zich daadwerkelijk bevinden (dus ook vanuit huis). Iedereen die er in geïnteresseerd is, kan de productiefaciliteiten en het eigen 3.800 vierkante meter grote testlaboratorium van dichtbij ervaren. De bèta-versie van de app was al succesvol en nu is de volledige versie beschikbaar in de Oculus Go store.

In de industriële wereld zijn fabrieksrondleidingen populair bij klanten en bedrijven. Ze bieden een fascinerende kans om producten te ervaren, hun ontwikkeling en de productie daarvan op locatie. In het geval van igus B.V., kunnen geïnteresseerden een idee krijgen van de processen in de spuitgiethal en assemblageruimtes en kennis maken met de stappen die nodig zijn om van kunststof granulaatkorrels tot een eindproduct te komen. Echter, rondleidingen zijn niet altijd mogelijk, vooral niet als de klant aan de andere kant van de wereld woont. Daarom maakt igus gebruik van virtual reality om multi-zintuiglijke indrukken te geven. De technisch verkoopadviseurs van motion plastics specialist igus zijn nu uitgerust met headsets en de bijbehorende app, zodat klanten de igus fabriek vanuit meer dan 30 verschillende gezichtspunten kunnen ontdekken. Ze kunnen het 3.800 vierkante meter grote testlaboratorium nader bekijken - het grootste in de sector - of bekijken hoe complexe kabelrups-systemen worden geconfectioneerd. Ingesloten afbeeldingen en video's geven extra informatie, bijvoorbeeld over testparameters of het mogelijke gebruik van Low Cost Automatisering.

Succesvolle première op de Hannover Messe

De bèta versie van de "igusVR" app was al een groot succes tijdens de première op de Hannover Messe in 2019. Binnen enkele seconden konden bezoekers van de igus beursstand naar de igus fabriek reizen die zich 250 km verderop bevind. "Met 'igusVR', kunnen onze klanten een kijkje nemen in onze spuitgiet-werkplaats, de assemblagehallen en evenals in het testlaboratorium, het hart van onze productontwikkelingsactiviteiten. Ze kunnen uit eerste hand zien waar de 120 nieuwe producten die we dit jaar hebben gepresenteerd vandaan komen", verteld igus CEO Frank Blase, met zichtbaar genoegen. De toepassing heeft haar waarde ook al bewezen tijdens klantbezoeken. "Het van dichtbij ervaren van het testlaboratorium schept vertrouwen", zegt Volker Beissel, Head of Industry Management Machine Tools. Klanten noemen het "een zeer unieke en fascinerende ervaring." Gebruikers met VR-ervaring spreken van een "nieuwe kwaliteit op het gebied van virtuele rondleidingen". igus vestigingen en verkooppartners van over de hele wereld doen er aan mee. "Door ze in staat te stellen een kijkje te nemen in onze fabriek, kunnen we klanten laten zien hoe groot we zijn als bedrijf en hoeveel onderzoekswerk er in onze producten zit", legt Diego Jiménez uit, directeur kabelrupsen bij igus Spanje.

Fascinatie van de fabriek voor kantoor en woonkamer

De "igusVR – Engineer‘s Wonderland" app is nu verkrijgbaar in de Oculus Go store door een actiecode in te voeren. De code is gratis en zonder registratie verkrijgbaar op igus.nl/igusVRpromo. Een afspraak voor de VR rondleiding met een igus medewerker kan online worden gemaakt op igus.nl/igusVR. De "igusVR" trailer video kan niet de "echte" VR-ervaring overbrengen maar geeft een voorproefje van de fascinerende dingen die ontdekt kunnen worden.

Rubrieken