Persberichten

Volledig dicht en schoon – Nieuwe cleanroom kabelrups met ISO Class 1 09 jan 2015

Volledig dicht en schoon – Nieuwe cleanroom kabelrups met ISO Class 1
Opbouw van de CRC-cleanroom kabelrups: (1) slijtvaste buitenmantel, (2) kabelrupsen leverbaar in verschillende breedten, (3) dichte aansluitelementen die iedere contaminatie van de cleanroom voorkomen

CRC kabelrups voor een slijtvaste energietoevoer

igus presenteert een speciaal voor cleanrooms ontwikkelde kabelrups die een zeer hoge bescherming tegen slijtage biedt en een volledige afdichting van het systeem mogelijk maakt. Het systeem werd gecertificeerd volgens ISO Class1, de hoogste cleanroom klasse.

Kabelrupsen voor cleanrooms worden steeds vaker gevraagd. De technische vereisten aan de componenten worden daarbij steeds strenger. Een slijtvaste energie- en mediatoevoer zijn een belangrijk onderdeel voor iedere cleanroom oplossing. Hiervoor heeft igus de nieuwe CRC-cleanroom kabelrups (CleanRoomChain) ontwikkeld die iedere verontreiniging voorkomt door potentiële slijtagedeeltjes op te vangen in een golfslang. Deze 'behuizing' van de eigenlijke kabelrups en de kabels is in hoge mate slijtvast. Alle overige onderdelen zoals de trekontlasting en aansluitelementen zijn voorzien van een hermetische afdichting en bevinden zich binnenin de kabelrups. Op deze wijze wordt de geschiktheid voor cleanrooms ook onder hoge belasting duurzaam gewaarborgd. Dankzij het eenvoudige en hersluitbare openingsmechanisme zijn ook onderhoud en inspectie van de kabels zeer eenvoudig mogelijk. Bovendien kunnen hoge verplaatsingssnelheden en acceleraties worden gerealiseerd, zoals deze bijvoorbeeld in pick-and-place toepassingen vereist zijn. Het complete kabelrups-systeem inclusief chainflex-rupskabels met slijtvaste mantelmaterialen wordt bij igus voortdurend onderling afgestemd, waardoor de levensduur geoptimaliseerd wordt.

Energietoevoer in de hoogste categorie

Op grond van zijn eigenschappen kon de CRC-cleanroom kabelrups door het IPA Fraunhofer Instituut (D) worden geclassificeerd volgens DIN ISO class 1. Daarmee voldoet hij aan alle prestatiekenmerken om te worden ingezet voor de meest veeleisende toepassingen, zoals in de medische techniek, de halfgeleider- of de automobielindustrie. Hij wordt standaard aangeboden in twee binnenbreedten (38 en 103 mm). De binnenhoogte bedraagt telkens 24 mm, de buitenhoogte 59 mm. Hier kunnen varianten worden besteld met voorgedefinieerde buigradii van 150 mm, 175 mm, 200 mm, 225 mm en 250 mm.

Kijk voor meer informatie op de igus website: www.igus.nl

Rubrieken