Persberichten

Voordelig automatiseren met 5-assige robotarmen van igus 23 nov 2016

Voordelig automatiseren met 5-assige robotarmen van igus
Nu als bouwpakket of compleet systeem: robolink D (Bron: igus B.V.)

Snel in huis, eenvoudig te configureren en direct te gebruiken - zo eenvoudig stapt u in de wereld van low-cost-robotica. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de nieuwe 5-assige robotarm uit de robolink D-serie. De componten die voorheen alleen los besteld konden worden zijn nu voor het eerst ook als complete aansluitklare robotarm verkrijgbaar. De gebruikers krijgen hiermee de mogelijkheid eigen automatiseringsideeën voordelig te realiseren.

Robots nemen steeds meer automatiseringstaken over. Het afgelopen jaar heeft de afzet van industriële robots de mijlpaal van 245.000 stuks overschreden; een nieuw record. Tegelijkertijd groeit ook de interesse in eenvoudige en voordelige robotoplossingen. Op het gebied van low-cost automatisering biedt igus met robolink D de mogelijkheid om de productiviteit met behulp van een flexibel modulair robotsysteem eenvoudig te verhogen. Op de Motek 2016 introduceerde igus een complete 5-assige robot kit, welke als compleet voorgemonteerde robotarm verkrijgbaar is.

Zelf samenstellen, of als compleet systeem

Dankzij de modulaire combinatie van robolink scharnierarm, motor en aandrijving krijgt de klant een robotsysteem, dat klantspecifiek samengesteld kan worden en voor veelzijdige automatiserings-taken kan worden ingezet.

Daarnaast is robolink verkrijgbaar als DC - compleet voorgemonteerd 5-assig robotsysteem. Het systeem is uitgerust met 5 met robolink D-assen, igus NEMA stappenmotoren, stalen verbindingsdelen en igus® kabelrupsen en chainflex® kabels inclusief 36-maanden garantie op de kabels. De NEMA motoren kunnen met behulp van de populaire besturingen worden aangestuurd en de as-afstanden kunnen door wijziging van de verbindingsdelen worden gemodificeerd. De robolink DC is twee varianten verkrijgbaar: als kleine versie (SV) met een payload tot max. 1,0 kg en een grotere variant (BV) geschikt voor een payload tot maar liefst 3,0 kg. Het systeem is daarnaast ook als submodule verkrijgbaar, bijvoorbeeld als roterende- zwenk-eenheid of als 2-assige zwenkarm. De kant-en-klare arm is licht in gewicht en uiterst flexibel inzetbaar en daardoor ook voor robotfabrikanten en machine- en installatiebouwers net zo interessant als voor systeemintegrators en automatiseerders uit alle sectoren. Dankzij de robolink configurator kunnen robolink D-assen bijzonder eenvoudig worden samengesteld en de robotarm eenvoudig worden geconfigureerd.  De prijs van de 5-assige scharnierende arm bedraagt € 3.349 voor de kleine SV versie en € 3.998 voor de grotere BV variant, vanaf 1 stuks, zonder besturing en is nog voordeliger bij grotere aantallen.

Ga voor meer informatie over robolink naar: www.igus.nl/robolink

Rubrieken